JAB Rôzne

Fašiangová zábava stále trvá: Tieto lákavé akcie v okolí Spišskej rozhodne nevynechajte

Obdobie fašiangových akcií stále trvá. Platí to aj pre okolie Spišskej. A práve na také podujatia sme sa teraz zamerali. Tieto radíme určite nevynechať...

Ilustračný obrázok k článku Fašiangová zábava stále trvá: Tieto lákavé akcie v okolí Spišskej rozhodne nevynechajte
Zdroj: TASR

Zábava, masky, klasická zabíjačka či dobré jedlo sú spojené s obdobím fašiangov. A v najbližších dňoch sa chystajú v okolí Spišskej Novej Vsi aj takéto zaujímavé fašiangové podujatia, ktoré radíme určite nevynechať…

Slovinské fašengy

16. februára

V Slovinkách sa bude zabávať už tento víkend. V sobotu ráno je naplánovaná priamo pred obecným úradom zabíjačka, ktorá začne už o siedmej hodine. Počas dňa budú môcť Slovinčania ako aj návštevníci Sloviniek ochutnať rôzne zabíjačkové fajnoty či tradičné pankušky. Celý deň vyvrcholí večernou veselicou, na ktorej do tanca zahrá hudba Filipa Žigu z Prakoviec.

Smižianka zabíjačka

16. februára

Najbližšiu sobotu bude veselo aj u našich najbližších susedov. Smižianska zabíjačka začne ráno od 9:00 pred kultúrnym domom. Podujatie odštartuje folklórna skupina Smižančanka s takzvaným chodením s ražňom. Počas celého dopoludnia budú môcť domáci aj návštevníci vidieť klasickú domácu zabíjačku a ochutnať zabíjačkové špeciality a tradičné fašiangové dobroty. Celý deň vyvrcholí Starostovskou veselicou, ktorá bude večer.

Pankuškové fašiangy

23. februára

Tradičné pankuškové fašiangy nás čakajú aj v lyžiarskom stredisku Plejsy v Krompachoch. Začínajú od 10:00 hod. Nebudú chýbať vystúpenia domácich aj hosťujúcich folklórnych skupín či ľudová rozprávačka. Návštevníci sa budú môcť tešiť aj na vystúpenie zábavnej skupiny Traky. Súčasťou podujatia bude aj karneval na snehu, stavanie snehových sôch či súťaž o najväčšiu, najkrajšiu a najchutnejšiu pankušku.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas víkendu plesali otužilci zo Spišskej a okolia. Zábery z ich prvého plesu si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Otužilci zo Spišskej Novej Vsi a okolia mali svoj 1. ples: Takto sa zabávali :)
16
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM