Iné športy

Fantasticky úspech najmladších novoveských volejbalistiek: Stali sa majsterkami Slovenska

Palec hore pre najmladšie volejbalistky zo Spišskej. Na historicky prvých Majstrovstvách SR v 3-kovom volejbale získali titul majsteriek Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Fantasticky úspech najmladších novoveských volejbalistiek: Stali sa majsterkami Slovenska
Zdroj: VK SNV

V doterajšej volejbalovej histórii nemal „trojkový“ volejbal na klubovej úrovni vyvrcholenie na M-SR. Až v tejto ligovej sezóne 2016/2017 sa po prvý raz hralo finále vo Zvolene, kam postúpilo najlepších 8 družstiev z celej SR. Po 2 družstvá z východu, stredu a západu SR a 2 družstvá z Bratislavy a okolia.

Vo Zvolene sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov. Hralo sa systémom dvoch skupín po 4 družstvách každý s každým, potom semifinále krížovým systémom a napokon finále, respektíve zápasy o konečné umiestnenie.

„Chcem poďakovať všetkým dievčatám za predvedený výkon, pričom vďaka patrí aj tým hráčkam z družstva mladších žiačok, ktoré sa do Zvolena nedostali, pretože na súpiske môže v tejto súťaži štartovať iba 6 hráčok (a ja ich mám spolu 12). Moje dievčatá plnili taktické a herné pokyny na 100 % a zaslúžene vyhrali celý turnaj bez straty zápasu, keď prehrali iba jediný set,“ povedal tréner Ladislav Ďuriško.

V skupine B si v sobotu 3.júna novoveské volejbalistky poradili najskôr so Žiarom nad Hronom 2:1, potom porazili Levice 2:0 a napokon aj Studienku 2:0 na sety. Do semifinále tak postúpili z 1.miesta, kde na nich v nedeľu čakali hráčky domáceho Zvolena. Práve so Zvolenom podľa slov trénera odohrali jeho zverenkyne najkvalitnejší zápas, ktorý vyhrali 2:0, čím sa kvalifikovali do finále, v ktorom si zmerali sily so Žiarom nad Hronom. Aj tam však súperky porazili 2:0 na sety a stali sa Majstrerkami SR.

Ani predseda volejbalového klubu Igor Murko neskrýval nadšenie a nešetril pochvalnými slovami. „Je to veľmi dobrý pocit, zažiť na vlastnej koži pozitívne výsledky práce tak zanieteného trénera, akým je Laco Ďuriško. Bol som s ním na lavičke počas celého turnaja a videl som jeho prácu po oba dni. Bol som pri tom, keď ich v septembri 2015 (ako začínajúce piatačky) prevzal do tréningového procesu a pri prvom styku s loptou ju nevedeli ani poriadne chytiť, nieto ešte odbiť. A za necelé 2 sezóny sú z nich majsterky SR, pričom predvádzali skutočne najkvalitnejší volejbal. Za obetavú a poctivú prácu s volejbalovou mládežou patrí trénerovi Lacovi Ďuriškovi veľká pochvala a ešte väčšie poďakovanie.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM