JAB Rôzne

Fantastické sladké plody a navyše zadarmo: LOKALITY, kde si pri Spišskej nazbierate maliny či černice

Do koláčov, na lekvár alebo len tak, samotné... Maliny aj černice sú pochúťkami, ktoré sú dobre známe aj Novovešťanom. Práve teraz ich už môžete nájsť aj v našich končinách a nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko od mesta.

Ilustračný obrázok k článku Fantastické sladké plody a navyše zadarmo: LOKALITY, kde si pri Spišskej nazbierate maliny či černice
Zdroj: TASR

Ak sa v týchto dňoch vyberiete do okolia Spišskej, môžete si svoj výlet ľahko osladiť aj plodmi z lona našej prírody. Na viacerých miestach už totiž môžete naraziť na maliny či černice plné vitamínov a antioxidantov, ktoré navyše výborne osviežia.

„Maliny a černice nájdete na okrajoch ihličnatých lesov, alebo na rúbaniskách. Maliny rastú v Markušovskej doline či v Matejovskom lese,“ prezradila nám svoje tipy Janka z Markušoviec s tým, že z malín je fantastický lekvár či sirup.

Keďže patrí medzi milovníkov lesných plodov, odporučila nám aj miesta, kde sa v okolí dajú nájsť černice. „Ja chodím nad Oľšo je to medzi Markušovcami a Matejovcami. Krásne černice nájdete aj na Kobuľa hure,“ doplnila.

A ako černice doma upravuje? „Najskôr sa dosýta nabažíme čerstvých. Čo nezjeme dávam zamraziť a môžeme si aj v zimnom období vychutnať chuť lesných plodov. Niekto robí aj černicové víno no ja robím detskú výživu a je fantastická,“ uzavrela.

Poznáte aj vy zaujímavé miesta v Spišskej a blízkom okolí, kde sa dá naraziť na tieto chutné plody? Napíšte nám svoje tipy na buvalova@global24.sk. :).

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM