Miroslav Pomajdík Správy

Divoké počasie zrušilo vyučovanie: Učitelia a žiaci sa nevedeli dostať do škôl

Dnešné extrémne počasie spôsobilo, že v Košickom kraji zostali niektoré materské, základné a stredné školy zavreté. Do Gymnázia v Trebišove sa nemohla dostať ani jeho riaditeľka.

Do tejto školy „dofrčalo“ len 30% žiakov, chýbalo aj veľa učiteľov. Z toho dôvodu sa na gymnáziu zrušilo vyučovanie. Spojená materská a základná škola v Slanci musela tak isto pre nepriazeň počasia zavrieť svoje brány. Do materskej škôlky prišli len dve deti. „Škola dnes nevyučuje, neprišli nám žiaci, vôbec neprišli z Kalše, tá je odrezaná od sveta, celé je to tam zaviate. Chýbali nám aj učitelia,“ skonštatovala riaditeľka školy Helena Štibelová.

Samotné školy v Košiciach fungovali viac menej v normálnom režime aj vďaka tomu, že majú malý podiel dochádzajúcich žiakov. Aj tu však niekde na začiatok vyučovania neprišla zhruba polovica žiakov. Takýto prípad nastal aj na Gymnáziu na Poštovej ulici. „Postupne prichádzali na ďalšie hodiny, boli ale aj takí, ktorí neprišli vôbec. Akurát volala upratovačka z Hyľova, že nemôže prísť, lebo s autobusom uviazli a čakajú na frézu,“ uviedol riaditeľ Marián Ružička

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM