JAB Rôzne

Erika z Levoče stretáva srdiečka všade: Sledujte tie fotky aj jej zbierku

Milú, netradičnú a pritom nenáročnú záľubu má pani Erika Kráľová z Levoče. Začalo to pred štyrmi rokmi, kedy si začala všímať obyčajné veci v tvare srdca.

Ilustračný obrázok k článku Erika z Levoče stretáva srdiečka všade: Sledujte tie fotky aj jej zbierku
28
Galéria
Zdroj: sukr. archív: E. Kráľová

Kamienky či oblaky v tvare srdca, ale aj rôzne predmety či potraviny v podobe krásneho symbolu lásky stretáva pani Erika zo susednej Levoče takmer stále. Ako prezradila pre Spišskú 24, srdiečka ju prenasledujú všade a to ju veľmi teší.

„Asi pred štyrmi rokmi som sa začala venovať robeniu obrazov z kamienkov. V Levoči som mala svoje miesta, kde sa dalo prísť k Levočskému potoku a kamienky si nazbierať. Doma som si ich triedila, predstavovala si, na čo sa ktorý kamienok hodí a súčasťou akého príbehu by mohol byť na obraze. Vtedy som natrafila aj na kamienky v tvare srdiečka. Hodili sa mi do obrazov so symbolom lásky," priblížila začiatky svojej netradičnej záľuby.

Odvtedy si ich začala viac všímať, ako ich aj postupne zbierať. No nie len kamene v tvare srdiečok má pani Erika vo svojej zbierke. Je doplnená aj o fotografie. „To, čo si nemôžem vziať zo sebou, si aspoň odfotím na pamiatku," vysvetlila.

A prečo práve takáto záľuba? „Lebo o tom to je. Tešiť sa zo života a hľadať v jednoduchých veciach niečo krásne, pozitívne, čo poteší a nebrať tie pekne veci, čo máme väčšinou zadarmo, ako niečo samozrejmé."

Pani Erika si všíma všetko pekné okolo nás a jednoducho, tie srdiečka často „stretáva“ aj v iných veciach. „Vždy ma to poteší, delím sa s fotkami aj na sociálnej sieti a mnohých tých, čo ma poznajú, som týmto videním srdiečok krásne nakazila. Posielajú mi fotky, keď sa so srdiečkom niekde stretnú,“ prezradila.

„Pre mňa ani obyčajný kamienok nie je obyčajný. Kamienky od priateľov z dovoleniek beriem ako suveníry. Potešilo by ma, keby tých, čo hľadajú pekné veci okolo seba, bolo stále viac. Hoci aj tých, čo budú vidieť aj srdiečka. Lebo tie sú naozaj všade okolo nás," uzavrela pani Erika.

Zaujímavú zbierku pani Eriky nájdete aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Symboly lásky na fotkách: Netradičná záľuba pani Eriky
28
Galéria
Zdroj: sukr. archív: E. Kráľová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM