Miroslav Pomajdík Správy

Dve centrá pre mládež v Prakovciach: Obec už pozná riešenie

V Prakovciach rušia Centrum voľného času (CVČ), obec však bez centra neostane. Podľa novej reformy, ktorá vstúpila do platnosti 1. januára tohto roku, sa na školách transformovali strediská voľného času a záujmovej činnosti na CVČ. Takto by v Prakovciach pôsobili dve centrá starajúce sa o mládež.

Ilustračný obrázok k článku Dve centrá pre mládež v Prakovciach: Obec už pozná riešenie
Zdroj: TASR

Centrum, ktorého zriaďovateľom bola obec, nemalo dlhé trvanie. Otvorené bolo až v septembri 2012 a v týchto dňoch sa uzatvára jeho krátka história. Jeho kompetencie preberie CVČ, ktoré pôsobí na miestnej základnej škole. Obec bude pomáhať novému CVČ aj finančne. Tento rok dokonca plánujú vybudovať multifunkčné ihrisko pre mládež, ktorého výstavba bude stáť zhruba 50 000 eur.

„V obecnom CVČ zatiaľ nebol vymenovaný riaditeľ, túto činnosť som dočasne vykonával ja a vedúci krúžkov budú pracovať naďalej vo fungujúcom CVČ,“ zdôraznil zástupca starostu obce Štefana Kačíra.

Asociácia združujúca CVČ na celom Slovensku poukázala na fakt, že po novom nie je zadefinované, akým spôsobom majú mestá a obce zabezpečiť CVČ, keď sa napr. v ich obci podobné zariadenie nenachádza.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM