JAB Kultúra

Druhý decembrový týždeň v Spišskej? Vianočný trh, kapustnica aj premiéra divadelnej hry

V najbližších dňoch sa môžeme tešiť na rôzne podujatia. Zažijeme predvianočnú trhovú atmosféru aj rôzne podujatia súvisiace s prichádzajúcimi sviatkami.

Ilustračný obrázok k článku Druhý decembrový týždeň v Spišskej? Vianočný trh, kapustnica aj premiéra divadelnej hry
Zdroj: Dnes24.sk

Čaro Vianoc

9. decembra 2019 o 17:30 hod., Koncertná sieň Reduty

Únia žien slovenska, okresná organizácia, Spišské osvetové stredisko, Dom Matice slovenskej, Mestské kultúrne centrum, Základná umelecká škola, Centrum voľného času, Spišská knižnica Spišská Nová ves vás pozývajú na predvianočné stretnutie rodín. V koncertnej sále Reduty odznejú piesne, tance, obrady spojené s Vianocami v tradičnej ľudovej tvorbe a novými tradíciami.

Vianočná kapustnica a charitatívna zbierka

10. decembra 2019 od 15:00 hod., Pohybové centrum Ultimuv

Príďte si vychutnať vianočnú atmosféru, kapustnicu, bohatý program pre deti aj dospelých a zároveň prispieť na dobrú vec. Ultimuv pripravil hry a súťaže pre najmenších, zábavnú prekážkovú dráhu pre dospelých, tvorivé dielne, ochutnávky zdravých koláčov a InBody analýzu zdarma. Zapojiť sa môžete aj do charitatívnej zbierky pre NZ Alžbetka, v ktorej sa momentálne nachádzajú deti od 2 do 16 rokov. Do 20. decembra môžete do centra priniesť trvanlivé potraviny, rukavice, čiapky či zimnú obuv.

Mesiac a magnólie

10. decembra 2019 o 19:00 hod., Divadlo Kontra

Vynikajúca komédia o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias. Čo si počať, ak čas neúprosne beží a scenárista nečítal predlohu? Legendárny hollywoodsky producent David O. Selznick zamyká režiséra a scenáristu v svojej kancelárii a prinúti ich k nadľudskému výkonu. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava.

Lutnové duety

11. decembra 2019 o 18:30 hod., Radnica – obradná sieň

Aj milovníci klasiky si prídu tento týždeň na svoje. V obradnej sieni historickej Radnice zaznejú v stredu podvečer lutnové duety. Predstavia sa Duo Joachim Held (DE) a Ján Čižmář (CZ).

Memoriál Andreja Franka

12. – 13. decembra 2019 od 8:00 hod., Športová hala

Základná škola, Ul. Z. Nejedlého, Futbalový klub Spišská Nová Ves, Mesto Spišská Nová Ves a Centrum voľného času vás pozývajú na 26. ročník Memoriálu Andreja Franka v halovom futbale, ktorý sa uskutoční za účasti zahraničných klubov.

Vianočný trh 2019

13. – 15. decembra 2019, Letná ulica

Pred dlho očakávanými Vianocami sa bude konať, tak ako každý rok, v Spišskej Novej Vsi aj Vianočný trh. Pôjde už o 29. ročník tohto tradičného podujatia. Okrem stánkov s rôznym druhom tovaru, chutné jedlá či nápoje sa tento rok môžeme tešiť aj na bohatý sprievodný program. Prichystané budú videomappingy, lampiónový sprievod aj zabíjačka. Nebudú chýbať ani koledníci či vystúpenia rôznych folklórnych skupín.

Vianoce s folklórom

13. decembra 2019 o 18:00 hod., Dom kultúry Mier

Vianočné zvyky, tradície, piesne a tance priblížia v polovičke decembra FS Čačina, Čačinare (Spišská Nová Ves) , FS Krompašan (Krompachy) FS Levočan (Levoča) a hostia. Predvianočné tradičné podujatie sa bude konať v Dome kultúry na sídlisku Mier.

Verejné korčuľovanie

14. a 15. december 2019 od 17:30, Zimný štadión

Sobotný aj nedeľný podvečer môžete stráviť aj aktívne na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Na svoje si prídu milovníci korčuľovania, pre ktorých bude štadión otvorený v sobotu aj nedeľu dve hodiny.

Marína Havranová

14. decembra 2019 o 19:00 hod., Spišské divadlo

Spišské divadlo pripravilo v rámci dramaturgického projektu Slovenské storočie, ktorým si pripomína kľúčové okamihy formovania moderného slovenského národa, inscenáciu jedného z najvýznamnejších slovenských dramatikov Ivana Stodolu. Hra prostredníctvom nádherného príbehu mladej odvážnej Maríny Havranovej opisuje udalosti revolučných rokov, kedy Slováci prvý raz vystúpili na obranu svojich práv, vyslovili svoje národné požiadavky a bojovali za ne i so zbraňou v ruke.

Nedeľný kreatívny ateliér: Rytá kresba

15. decembra 2019 od 13:00 hod., Galéria umelcov Spiša

Nedeľné popoludnie môžete stráviť aj kreatívne v Galérii umelcov Spiša. Naučíte sa rytie tupou ihlou do pauzovacieho papiera s aplikáciou vianočného dekoru. Lektorka: Mgr. Timková – GUS.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Vianočné stromčeky, ktoré ozdobili deti skrášlili okolie Radnice. Kliknite na galériu.

Okolie radnice zdobia vianočné stromčeky, ktoré vytvorili deti
34
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM