JAB Rôzne

Dojímavé okamihy: Výťažok z Pirohového maratónu odovzdali malej Laurike, FOTO

Jedinečná akcia v susednej Levoči mala predovšetkým charitatívny rozmer. Vyzbierané peniaze odovzdali organizátori chorému štvorročnému dievčatku.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé okamihy: Výťažok z Pirohového maratónu odovzdali malej Laurike, FOTO
7
Galéria
Zdroj: OZ Pramienok

Spojiť ľudí, zabaviť sa a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Takáto myšlienka spája dobrovoľníkov z Levoče, ktorí každý rok organizujú atraktívne podujatie, z ktorého výťažok putuje vždy nejakému dieťaťu s onkologickým ochorením z nášho regiónu. Tento rok to bol Pirohový maratón, na ktorom okrem slovenského rekordu, dokázali jeho účastníci aj vyzbierať veľmi peknú sumu, ktorou pomohli malej Laurike.

Hlavným zmyslom spomínaných podujatí je podľa slov členov občianskeho združenia Pramenok z Levoče vyzbierané peniažky poskytnúť konkrétnej rodine, kde je dieťa s onkologickým ochorením. Každý rok takto pomôžu jednému dieťaťu.

„Sú to silné príbehy detí a ich rodín a teší nás, že to má zmysel. Robíme to radi, odmenou nám je, keď počujeme, že dokážeme spoločne s ľuďmi aspoň trochu finančne pomôcť a zvládnuť dlhú liečbu týchto detí,“ povedala pre náš portál dobrovoľná členka združenia Erika Kráľová.

Ako doplnila, na tohtoročnom Pirohovom maratóne sa vyzbieralo 3 200 eur, ktoré dobrovoľníci odniesli do Spišského Hrhova rodine malej Lauriky. A k tomu nastal ďalší krásny moment ľudskosti a pomoci. Výherca prvej ceny v tombole, ktorá sa žrebovala počas podujatia, sa totiž rozhodol, že výhru tiež daruje mladej rodinke a tak členovia občianskeho združenia odovzdali rodine aj novú práčku.

„Pocity boli krásne, rodičia dojatí, malá Laurika bola veselá. Aj sme sa trošku pohrali v detskej izbe. Cítili sme sa ako jedna veľká rodina,“ opísala návštevu rodiny dobrovoľná členka združenia.

„Veľmi si vážime, že ľudom, ktorých sme doteraz nepoznali, na nás a na našej dcére záleží. Ďakujeme za ich pomoc,“ povedal pri odovzdávaní otec malej slečny.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Dojímavé fotky plné ľudskosti: Ľudia pomohli chorému dievčatku zo Spiša
7
Galéria
Zdroj: OZ Pramienok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM