Miroslav Pomajdík Správy

Dočkáme sa už tento rok? Mesto medzi top priority zaradilo rekonštrukciu verejného osvetlenia

Jednou z hlavných priorít Spišskej Novej Vsi je aj modernizácia verejného osvetlenia vo viacerých lokalitách mesta. V roku 2011 prebehala v rámci regenerácie námestia aj rekonštrukcia verejného osvetlenia na Zimnej a Letnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa už tento rok? Mesto medzi top priority zaradilo rekonštrukciu verejného osvetlenia
Zdroj: TASR

V roku 2008 bol vypracovaný komplexný projekt na rekonštrukciu osvetlenia pre celé mesto. V roku 2011 využila Spišská Nová Ves eurofondové finančné zdroje vo výške zhruba 248-tisíc eur na rekonštrukciu verejného osvetlenia na Zimnej ulici, na priestranstve Zimnej ulici medzi Radnicou a Redutou a na ulici Letná 26 – 42 v parku pozdĺž štátnej cesty.

V rozmedzí rokov 2012–2013 predložilo viacero firiem ponuku na komplexnejšiu rekonštrukciu verejného osvetlenia v meste. Ponúkli viacero spôsobov realizácie projektu, vrátane spolufinancovania a prevzatia správy a rôznymi technickými riešeniami. „Riešenia boli veľmi rôznorodé a každá spoločnosť ponúkala svoje „najlepšie riešenie“. Pokus o nastavenie korektných podmienok v rámci verejného obstarávania zlyhal na tom, že odborníci v danej oblasti sa nedokázali zhodnúť, ktorý spôsob je pre mesto najvhodnejší. Dnes je „trh najlepších riešení“ o niečo ustálenejší a mnohé obce a mestá už ponuku trhu majú odskúšanú, nie všetci sú spokojní a my sme radi, že sme sa neunáhlili,“ povedala prednostka mestského úradu v Spišskej Novej Vsi Jela Bednárová.

Predstavitelia mesta momentálne zvažujú aktualizáciu projektu v súlade s európskymi normami a verejné obstarávanie na rekonštrukciu spolu, aby bola zodpovednosť za navrhnuté riešenie aj dodanie diela obsiahnutá kompletne. „V prípade realizácie predpokladáme rekonštrukciu vykonať po jednotlivých ucelených častiach v rámci finančných možností, ktoré k dnešnému dňu nevieme vyčísliť. Daná téma určite patrí medzi priority, ale aj priority majú svoje poradie, riešiť všetky odrazu nie je v ľudských, technických ani finančných možnostiach,“ uzavrela Jela Bednárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM