Miroslav Pomajdík Správy

Dobrovoľnícka akcia Naše mesto opäť v Spišskej: Na registráciu máte však už len pár dní !

Spišská Nová Ves sa tento rok už po tretí krát zapojí do akcie s názvom Naše mesto, ktorú organizuje nadácia Pontis v spolupráci s jednotlivými mestami. Ide o celoslovenské dobrovoľnícke podujatie, do ktorého sa môžu zapojiť firmy a ich zamestnanci, široká verejnosť, či miestne organizácie.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľnícka akcia Naše mesto opäť v Spišskej: Na registráciu máte však už len pár dní !
Zdroj: TASR

Na začiatku bola inšpirácia z New Yorku, kde má podobná akcia už dlhoročnú tradíciu, kde počas podujatia New York Cares pomáhajú tisíce obyvateľov mesta skrášľovať svoje parky, kultúrne zariadenia, či ihriská. Registrácia bude ukončená do 26. apríla a samotná akcia v našom meste prebehne 14. až 15. júna 2013.

Čo sa bude diať?

Počas akcie budú dobrovoľníci likvidovať čierne skládky, opravovať detské preliezky, natierať lavičky, upravovať zeleň, skrášľovať detské ihriská, no nejde iba o manuálne práce. Dobrovoľníci môžu svoj čas venovať aj starostlivosti o hendikepovaných spoluobčanov, či deťom z detských domovov a našim seniorom. Aktivitám sa medze nekladú. Môže ísť o spoločný výlet do prírody, návštevu kultúrnej pamiatky, inštitúcie, či len tak si „zamaškrtiť“ v cukrárni.

Ako na to?

Od roku 2007 sa do podujatia zapojilo 100 firiem a viac ako 14 400 dobrovoľní­kov, ktorí odpracovali 55 719 hodín. Tento rok sa dobrovoľníci do našich ulíc „vyhrnú“ v týchto mestách: Bratislave, Galante, Seredi, Šali, Žiline, Partizánskom, Košiciach, Spišskej Novej Vsi, Leviciach, Trnave, Liptovskom Hrádku, Ružomberku, Prešove, či v Poprade.

„So svojimi nápadmi sa môžu prihlásiť aj neziskovky, školy, škôlky, ale aj občianske iniciatívy, mestá a ich obyvatelia, ktorí potrebujú pomoc dobrovoľníkov. Firmy a organizácie sa môžu registrovať prostredníctvom webovej stránky www.nasemesto.sk, dozvedeli sme sa od nadácie Pontis. Tohtoročné dobrovoľnícke príležitosti Nadácia Pontis uverejní na spomínanej stránke. Dobrovoľníci si budú môcť vyberať z aktivít od 13. mája do 4. júna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM