Rôzne

Dobrovoľníci v akcii: V Spišskej budú vyrábať sedenie z paliet aj renovovať materské centrum

V našom meste vyjdú opäť po roku do ulíc dobrovoľníci. Spišská Nová Ves sa znovu zapojila do celoslovenskej akcie Naše mesto. Kde všade budú pomáhať?

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci v akcii: V Spišskej budú vyrábať sedenie z paliet aj renovovať materské centrum
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská sa aj tento rok zapojí do celoslovenskej akcie Naše mesto. Do ulíc v rámci nej vyjdú dobrovoľníci, aby skrášlili prostredie, v ktorom žijeme. V dňoch 8. a 9. júna 2018 manažéri, personalisti, obchodníci, zamestnanci z výroby a mnohí ďalší zoberú do rúk lopaty a štetce a zmenia sa na záhradníkov, maliarov, stavbárov či pomocníkov pre ľudí so zdravotným postihnutím.

Spišská Nová Ves sa do projektu zapojí štyrmi rôznymi aktivitami. Dobrovoľníkov v komunitnej záhrade na Zázemí čaká výsadba stromčekov a kríkov, údržba zelených plôch, zber odpadkov, renovácia hmyzích hotelov, údržba pocitového chodníka, kontrola a údržba informačnej tabule a búdky ako aj výroba vtáčích búdok.

V ZŠ na ulici Ing. Kožucha budú dobrovoľníci vyrábať sedenie z drevených paliet. Pomáhať sa bude aj v domove sociálnych služieb – Náš domov. Dobrovoľníci sa budú venovať prípravným výkopovým prácam plochy, na ktorej sa nachádza usadená hlina. Plocha je vyhradená pre psa, s ktorým klienti trávia čas pri terapii. Na takto upravenú plochu sa bude následne ukladať zámková dlažba.

Skrátka neprídu ani tí najmenší obyvatelia nášho mesta. Renovovať sa bude aj materské centrum Dietka na sídlisku Mier. Dobrovoľníci spolu s rodičmi detí navštevujúcich materské centrum budú odstraňovať súčasný náter na stenách a následne spoločne vymaľujú priestory centra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM