JAB Rôzne

Dobrovoľníci v akcii, orez stromov či deratizácia hlodavcov: Na sídlisku Západ zasadal mestský výbor

Mestské výbory v jednotlivých častiach Spišskej Novej vsi zasadajú pravidelne každý mesiac. V piatok sa opäť stretli členovia výboru na sídlisku Západ. Tu sú aktuálne informácie.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci v akcii, orez stromov či deratizácia hlodavcov: Na sídlisku Západ zasadal mestský výbor
Zdroj: Dnes24.sk

Už po piaty krát v tomto roku zasadal mestský výbor na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi. Predseda výboru a poslanec mestského zastupiteľstva Adnan Akram prebral s členmi výboru niekoľko bodov týkajúcich sa sídliska.

Po úvodných slovách oznámil, že mesto pristúpi k deratizácii hlodavcov najmä v tých častiach sídliska, kde je ich výskyt najrozsiahlejší a to na ulici Kováčskej a Duklianskej. Oboznámil členov výboru, že veľkokapacitný kontajner umiestnený v areáli za potravinami CBA bol trvalo zrušený a preto stavebný odpad je potrebné odviesť na skládku odpadu Kudelník II.

Prišiel aj so zaujímavou myšlienkou ako skrášliť sídlisko. „Spolu s mladými ľuďmi z tohto sídliska sme sa rozhodli pustiť do dobrovoľníckej činnosti, aby naše sídlisko bolo čoraz krajšie. V pláne máme v rámci svojho voľného času vyčistiť pieskoviská či natrieť detské preliezky,“ povedal Akram s tým, že prvýkrát vyjdú dobrovoľníci do ulíc sídliska v júli.

Členovia mestského výboru spolu s obyvateľmi sídliska diskutovali aj o ďalšom možnom parkovisku, ktoré by vyriešilo parkovanie na Hutníckej ulici. Jednou z možností je vybudovanie parkoviska pozdĺž Duklianskej ulice zadný trakt, alebo medzi Hutníckou číslo 12 a 14.

Najbližšie úlohy určené výborom:

  • Orez stromov na Hrnčiarskej ulici
  • Vodorovné žlté značenie medzi Tkáčskou a Hutníckou ulicou
  • Vodorovné žlté značenie, po vybudovaní parkoviska medzi Hrnčiarskou a Stolárskou ulicou, na rohu Strojníckej ul./Stolárskej ul., Kováčskej ul./Stolárskej ul., Strojnícka ul./Kováčska ul.
  • Vodorovné žlté značenie na vjazd parkoviska na Kamenárskej ulici
  • Bezbariérové ukončenie chodníkov medzi Hutníckou a Stolárskou ulicou, MHD zastávka pri ZŠ Hutnícka

Môže vás zaujímať:

Výsadba nových stromov v plnom prúde: V Spišskej ich pribudne takmer 150

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM