JAB Rôzne

Dobré správy pre Novovešťanov: V Spišskej by mali pribudnúť ďalšie 3 ihriská

Správa, ktorá poteší najmä deti. Centrálne ihrisko na sídlisku Mier nebolo tento rok posledným novým ihriskom. Takéto sú plány...

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre Novovešťanov: V Spišskej by mali pribudnúť ďalšie 3 ihriská
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé centrálne ihrisko v našom meste bolo slávnostné otvorené ešte začiatkom apríla na sídlisku Mier. Už vtedy plány kompetentných naznačovali, že toto je len začiatok a v meste sa budú môcť tešiť rodičia a najmä tí najmenší z ďalších nových ihrísk v iných častiach mesta. Zisťovali sme, ako to s nimi vyzerá.

Ako nám povedal vedúci oddelenia komunálneho servisu Juraj Sad, v mesiaci jún plánujú zrealizovať verejné obstarávanie na centrálne detské ihriská. „Finančné prostriedky máme vyčlenené na tento rok, takže s výstavbou ihrísk by sa malo začať v priebehu leta. Snaha bude dokončiť ihriská ešte v tomto roku. Lokality sú predbežne na 90 % určené," doplnil.

Na nové centrálne ihrisko sa tak môžu tešiť deti na sídlisku Západ, kde je predbežne určené miesto v zadnej časti medzi ulicami Duklianska a Hutnícka, ako aj deti bývajúce na sídlisku Tarča. Tam je zatiaľ určené miesto v časti medzi ulicami Javorová a Dubová. Obidve ihriská by mali mať podobný rozmer, ako na sídlisku Mier.

To však nie je podľa slov vedúceho oddelenia komunálneho servisu všetko. Na pláne je ešte vybudovanie aj workoutové ihriska. Takého, ako vzniklo len nedávno pri novom cyklochodníku na sídlisku Mier. „Bol by som bol rád, ak by sa vybudovalo do konca roka 2017, lokalita sa však ešte vyberá," uzavrel Sad. Aké ihriská pribudnú na ďalších sídliskách si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: Centrálne ihrisko na sídlisku Mier

FOTOGALÉRIA: Pozrite si, ako vyzerá prvé centrálne ihrisko v Spišskej
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM