JAB Kultúra

Dobré o nich vedieť: 10 akcií najbližších dní v Spišskej a okolí, ktoré radíme zažiť

Je dobré o nich vedieť ešte vopred. Prinášame vám desať podujatí, ktoré sa v Spišskej a okolí uskutočnia tento týždeň a ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Dobré o nich vedieť: 10 akcií najbližších dní v Spišskej a okolí, ktoré radíme zažiť
Zdroj: TASR

Štvrťstoročie samostatnej Slovenskej republiky

Múzeum Spiša

Výstava, ktorá je komorne ladená, je venovaná 25. výročiu vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Môžete si ju pozrieť počas celého roka v múzeu Spiša. Pojednáva o okolnostiach, ktoré predchádzali rozpadu Československa, o vzniku Slovenskej republiky, o etablovaní tohto nového štátu, o jeho ústave a štátnych symboloch.

Filmový klub: S láskou Vincent

30. januára 2018 o 19:00, kino Mier

Jeden z najvplyvnejších maliarov histórie dostal vlastný film. Ten si môžete pozrieť v rámci filmového klubu aj v našom kine. Autorka vyrozprávala životný príbeh Van Gogha výhradne prostredníctvom jeho diel. Na každé si povolala vyše 100-člennú skupinu výtvarníkov, aby ho prekreslili do dynamickej podoby. Výsledkom je 12 olejomalieb za sekundu a dohromady 62 450 ručne kreslených obrázkov, ktoré splynú do dlhometrážneho fil­mu…

HK SNV – HK Trnava

31. januára 2018 o 17:00, Zimný štadión

Posledný januárový deň si prídu na svoje aj priaznivci hokeja. Naši hokejisti odohrajú na domácom ľade ďalšie kolo prvej hokejovej ligy, v ktorom si zmerajú sily so súpermi s Trnavy.

Balalajka tour 2018

31. januára 2018 o 18:00, divadelná sála Levoča

Stred pracovného týždňa si môžete spestriť aj v susednej Levoči. Práve tu sa predstavia a svoje umenie predvedú sólisti donského kozáckeho chóru Volnij a Don Rusko.

Dámsky krajčír

1. februára 2018 o 10:00, Spišské divadlo

Francúzsku situačnú komédiu plnú komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich uvedie vo štvrtok Spišské divadlo. Divadelná hra Dámsky krajčír je o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Karneval na ľade

1. februára 2018 o 13:30, Zimný štadión

Pre malých aj veľkých je vo štvrtok popoludní pripravená akcia plná masiek, súťaží a zábavy. Na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi sa uskutoční Karneval na ľade. Po skončení karnevalu nasleduje pre všetkých účastníkov podujatia voľné korčuľovanie.

Ja si poskočím, ja si vyskočím

2. februára 2018 o 16:30, materské centrum Dietka

Koncom týždňa sa môžete prísť so svojimi ratolesťami zabaviť aj na sídlisko Mier. Materské centrum Dietka pripravilo pre deti do 6 rokov podujatie, kde bude mať prím hudba a dobrá nálada. Bude sa spievať, tancovať a bude to veľká zábava pre všetkých.

Spišský Rifľový Bál

2. februára 2018 o 18:00, hotel Čingov Slovenský raj

Pracovný týždeň môžete ukončiť aj na netradičnom plese. Ak radi plesáte, ale nevonia vám garderóba, na skok od Spišskej sa chystá Spišský Rifľový Bál. Jeho piaty ročník sa bude konať na Čingove a tešiť sa môžete na tanečné vystúpenie FS Čačina aj na hudobného hosťa, ktorým bude Peter Cmorík. Nebude chýbať ani bohatá tombola a o zábavu počas celej noci sa postará DJ Marek.

Rysavá jalovica

2. februára 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Pre milovníkov klasiky a dobrej nálady si herci Spišského divadla pripravili nezabudnuteľnú klasickú slovenskú komédiu, v ktorej dvaja kmotrovia Adam Krt a Adam Trnka sa v čase vianočných sviatkov stretnú na mrhanovskom jarmoku. Humorne ladený príbeh s názvom Rysavá jalovica mnohí poznajú vďaka jeho filmovej podobe, v ktorej zažiaril Jozef Króner.

Tri zlaté vlasy deda vševeda

4. februára 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Príbeh o chudobnom Plavčíkovi, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou si môžu vychutnať v nedeľu popoludní tí najmenší. Príďte sa pozrieť, ako Plavčík s pomocou troch sudičiek prekoná nástrahy a prekážky zlého kráľa. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM