JAB Rôzne

V Spišskej budeme mať novinku: V meste otvoria prvú celoročnú graffiti stenu

Úplná novinka v Spišskej Novej Vsi. Už o pár dní v našom meste slávnostne otvoria prvú celoročnú graffiti stenu.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej budeme mať novinku: V meste otvoria prvú celoročnú graffiti stenu
Zdroj: Dnes24.sk

Graffiti Villa Nova Jam 2016 otvorí v Spišskej Novej Vsi prvú celoročnú legálnu graffiti stenu pre writerov a street-art umelcov, ale i začiatočníkov a mladé talenty.

K dispozícii celý rok

Slávnostné otvorenie takmer 100 metrov dlhej plochy, ktorou je múr bývalých kasární pri Hornáde, bude už o pár dní. A to v nedeľu 21.augusta od 10.00 hod. Ako nám prezradil jeden s organizátorov tejto akcie Martin Hlavatý, ide o prvý takzvaný otvárací graffiti jam, keďže ide o historicky prvú celoročnú legálnu graffiti stenu v meste.

Čítajte tiež: Jana Kirschner, Desmod, ochutnávka vín… Čo všetko sa dá zažiť v Spišskom Hrhove?

„Za vybavenie, povolenie a podporu tejto myšlienky a projektu vďačíme mestu a pánovi primátorovi, ktorý pomohol vybaviť povolenie od všetkých majiteľov plota,“ povedal spoluorganizá­tor akcie.

Hostia aj zo zahraničia

Ako doplnil, hlavnou myšlienkou bolo podporiť a vytvoriť priestor pre legálne maľovanie v Spišskej Novej Vsi, kde sa môžu prezentovať nielen writeri z mesta, ale aj hostia z iných miest či zahraničia. „Konkrétne na tento otvárací jam nám prisľúbila účasť takmer kompletná domáca scéna aj nove mlade talenty zo Spišskej. Prídu aj writeri z Prešova, Košíc, Prievidze, Levoče, Sniny a zahraniční hostia z Čiech a z Poľska,“ vymenoval Hlavatý.

Čítajte tiež: Čo tak trocha adrenalínu? 5 vzrušujúcich zážitkov v Spišskej a okolí

Sprievodný program

Okrem graffiti a street-art umenia čaká na všetkých návštevníkov otvorenia prvej legálnej grafifty steny aj sprievodný program, o ktorý sa postarajú dídžeji z Epic Brains – Fayes & Trovix. „Na akcii odprezentujeme a podporíme aj útulok, ktorý sa nachádza v Matejovciach nad Hornádom. Taktiež bude pripravený pouličný bazár kde si môžu ľudia vymieňať, alebo za symbolickú cenu kúpiť rôzne veci," doplnil organizátor s tým, že veci ktoré sa nevymenia či nepredajú pôjdu do detského domova v Žakarovciach.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM