JAB Rôzne

Dobrá správa pre pracujúcich rodičov: V blízkosti Spišskej plánujú otvoriť nové detské jasle

V susedných Smižanoch sa chystá novinka, ktorá určite poteší viaceré mamičky i oteckov. Od septembra tam totiž plánujú otvoriť detské jasle. Koľko by sa za ne malo platiť a aká bude ich kapacita?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre pracujúcich rodičov: V blízkosti Spišskej plánujú otvoriť nové detské jasle
Foto: Slávka Kellová

Čoraz častejšie riešia rodičia malého dieťaťa dilemu, kto sa postará o ich ratolesť, keď treba ísť do práce a dieťa ešte nemá vek nastúpiť do škôlky. V Spišskej Novej Vsi pracujúci rodičia využívajú detské jasle na sídlisku Západ a na sídlisku Mier. V tesnej blízkosti by mali pribudnúť ďalšie.

Ako nám povedala prednostka Smižian Mária Dudžáková, priestor na úplne prvé detské jasle v Smižanoch vznikol vo vynovených priestoroch materskej škôlky na Ružovej ulici. „Keďže máme priestory a mali sme požiadavky aj od rodičov, rozhodli sme sa detské jasle otvoriť od septembra,“ informovala prednostka s tým, že kapacita jaslí bude maximálne 17 detí vo veku od 6 mesiacov do 3 rokov.

Podľa slov prednostky prevádzka jaslí by mala fungovať od 7.00 hod do 16.30. „Mesačný poplatok za jasle vrátene stravy je predbežne navrhovaný na 140 eur. Hlavné slovo však budú mať poslanci, ktorí na najbližšom zastupiteľstve budú o tomto poplatku hlasovať,“ doplnila Dudžáková.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM