JAB Samospráva

Do Spišskej zavíta vzácna delegácia z Pekingu: Čaká ju obed na salaši a podvečer takýto krásny pohľad!

Delegácia z Čínskej ľudovej republiky zavíta do nášho mesta už o pár hodín. Pre vzácnu návštevu je pripravený aj sprievodný program. Pochutnajú si napríklad na tradičnej spišskej kuchyni. A podvečer hostí z Číny čaká aj krásny pohľad.

Ilustračný obrázok k článku Do Spišskej zavíta vzácna delegácia z Pekingu: Čaká ju obed na salaši a podvečer takýto krásny pohľad!
Zdroj: Dnes24.sk

Prijatie delegácie z Tongzhou – mestskej časti Pekingu sa začne na Radnici mesta Spišská Nová Ves slávnostným prijatím v obradnej sieni. Podľa slov Lucii Kormošovej, vedúcej referátu cestovného ruchu a zahraničných vzťahov delegáciu oficiálne na pôde mesta privíta primátor mesta Ján Volný s ďalšími predstaviteľmi mestskej samosprávy a okresu Spišská Nová Ves.

„Ako býva v našom meste dobrým zvykom, delegáciu v obradnej sieni prijímame milým slovom, hudbou a spevom. Pripravené sú pre hostí i tašky s propagačnými a prezentačnými predmetmi a materiálmi nášho mesta a regiónu,“ ozrejmila Lucia Kormošová.

Počas návštevy predstavitelia oboch miest podpíšu Memorandum o nadviazaní partnerskej spolupráce za účelom rozšírenia vzájomného porozumenia a priateľstva medzi ich obyvateľmi a taktiež rozvoja priateľskej spolupráce oboch miest.

„Je pre nás veľkou poctou, že naše mesto sa môže pochváliť kontaktmi na najvyššej úrovni hneď s dvoma veľkomestami svetovej veľmoci, akou je Čínska ľudová republika. Nádejame sa, že okrem kultúrnych a spoločenských kontaktov bude prínosom i pre ekonomický rozvoj nášho regiónu,“ uviedol v tejto súvislosti primátor mesta Ján Volný.

Hostí z Čínskej ľudovej republiky čaká aj sprievodný program. „Po podpísaní memoranda je naplánovaný výstup na najvyššiu kostolnú vežu Slovenska, odkiaľ si môžu vychutnať podvečerný pohľad na mesto a široké okolie. Záver dňa bude patriť pracovnej večeri v spoločnosti vedenia mesta,“ dodala Kormošová s tým, že v stredu absolvuje delegácia z Pekingu v spoločnosti spišskonovoveského primátora prehliadku najvýznamnejšej kultúrnej pamiatky UNESCO na Spiši – Spišského hradu. Na obed si vychutnajú špeciality domácej spišskej kuchyne na salaši v Spišskom Podhradí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM