JAB Rôzne

Dni mesta v centre Spišskej ponúkli celý rad zážitkov: Nájdete sa na ZÁBEROCH?

Obľúbené podujatie Dni mesta už máme za sebou. Užiť sme si mohli dobový sprievod mestom, remeselný trh aj mnoho rôznych vystúpení.

Zdroj: Dnes24.sk

Tradičné podujatie Dni mesta odštartovalo v Spišskej Novej Vsi v uplynulý piatok. Keďže súčasťou osláv bol aj 24. ročník Trhu ľudových remesiel, centrum mesta sa zaplnilo desiatkami stánkov s umelcami, ktorí vyrábali svoje výrobky aj priamo na mieste.

Počas oboch dní bol pripravený i bohatý kultúrny či sprievodný program. Nechýbali vystúpenia sokoliarov, dobových muzikantov, rytierov, mušketierov či fakírske predstavenia. Súčasťou osláv bol aj Ružový pochod za zdravé ženy, ktorý sa konal v piatok poobede.

Nechýbalo ani domáce Divadlo teatrálnej skratky, ktoré prostredníctvom historickej divadelnej fresky, tak ako každý rok, divákom priblížilo významnú udalosť z histórie mesta. Tentokrát predstavenie s názvom Nehýbte sa, prosím, priblížilo momentky zo života Gustava a Anny Matzovcov, ktorí vlastnili významný fotoateliér.

Sobotné popoludnie spestril dobový sprievod, v ktorom ste okrem mušketierov a rytierov mohli vidieť aj divadelníkov či rozprávkové postavičky, ktoré zabávali počas celého podujatia malých, ale aj veľkých.

A ako sa páčili Dni mesta domácim či návštevníkom? „Deti zaujali divadelné predstavenia, sokoliari aj rôzne hry, ktoré si mohli vyskúsať. Je to veľmi pekné podujatie,“ povedala pre Spišskú 24 domáca rodinka.

„My sme prišli na návštevu k známym, tak sme si vyšli aj do centra a hneď sme aj si nakúpili niečo na pamiatku. Máme radi históriu, tak si ešte pozrieme divadelné predstavenie,“ prezradil pre náš spravodajský portál párik z Tisovca.

Atmosféru obľúbeného podujatia a aj samotný dobový sprievod si môžete vychutnať prostredníctvom fotiek i videa.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

FOTOREPORTÁŽ: V Spišskej sa počas dvoch dní konalo tradičné podujatie
36
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM