JAB Rôzne

Dni mesta aj remeselný trh sa už rozbehli: FOTKY a VIDEO priamo z miesta

V Spišskej Novej Vsi sa dnes rozbehli Dni mesta a remeselný trh. Boli sme sa pozrieť priamo na mieste.

Zdroj: Dnes24.sk

V centre Spišskej Novej Vsi to opäť žije. Dnes tam totižto vypukla tradičná a obľúbená akcia, ktorá sa každý rok koná ku koncu letných prázdnin.

Najbližšie dva dni bude patriť námestie remeselníkom, rytierom, šermiarom, sokoliarom a rôznym umelcom. Spišská Nová Ves organizuje totiž 24. ročník Trhu ľudových remesiel, ktorý je každoročne spojený s tradičnou akciou Dni mesta.

Priamo na Letnej ulici nájdete takmer v sto stánkoch tradičné remeslá ako rezbárstvo, medovnikárstvo, kováčstvo, košikárstvo, tkáčstvo, šperkárstvo, šindliarstvo, drotárstvo, kovotepectvo, včelárstvo, spracovanie kože, výroba paličkovanej čipky, keramiky či spracovanie ľanu.

Tešiť sa môžete aj na bohatý kultúrny program. Ten ako vždy je tematický ladený vybratému časovému obdobiu. V čase našej návštevy už najmenších zabávalo divadielko či pozrieť ste si mohli aj sokoliarsku skupinu z Banskej Štiavnice.

V programe nebudú chýba ani ukážky súbojových zvykov, tancov a hudby daného obdobia, množstvo rozprávok či dobový sprievod. Divadlo teatrálnej skratky prostredníctvom historickej divadelnej fresky, tak ako každý rok, divákom priblíži nejakú významnú udalosť z histórie mesta. Tentokrát predstavenie s názvom Nehýbte sa, prosím, priblíži Momentky zo života Gustava a Anny Matzovcov, ktorý vlastnili významný fotoateliér.

O zábavu sa postarajú aj klauni, skupina historického šermu Jago. Pre najmenších bude k dispozícii požičovňa drevených rytierskych náradí, drevený kolotoč a drevený divadelný rebriniak s bábkovými predstaveniami, pesničkami a hrami. V piatok večer môžete vystúpiť zase na do najvyššej kostolnej veže.

Súčasťou podujatia bude 5. ročník charitatívnej akcie OZ Venus na podporu žien s rakovinou prsníka – Ružový pochod, ktorý sa uskutoční v piatok popoludní.

Nezabudnite si pozrieť aj priložené video a fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Veľká fotogaléria: Dni mesta a Trh ľudových remesiel v Spišskej v obrazoch
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM