Miroslav Pomajdík Správy

Dlhodobý problém s vandalmi v Spišskej: Ľudí trápil natoľko, že mesto dalo demontovať ihrisko!

Nedávno sme informovali o detskom ihrisku na sídlisku Východ 2, ktoré býva po víkendoch doslova posiate rôznym odpadom, ide hlavne o plastové a sklenené fľaše. Toto, ale aj ďalšie ihriská sú častým miestom pre popíjajúcu mládež a určité neprispôsobivé skupiny, ktoré ihriská sústavne devastujú.

Ilustračný obrázok k článku Dlhodobý problém s vandalmi v Spišskej: Ľudí trápil natoľko, že mesto dalo demontovať ihrisko!
Zdroj: TASR

Dlhodobým problémom v meste bolo aj detské ihrisko pri Lidli, kde obyvateľov trápili mladiství výtržníci, ktorí znečisťovali a devastovali toto ihrisko. „Každý deň tam robili veľký hluk a znečisťovali okolité prostredie, z ktorého sa stávalo smetisko. Na napomenutia a slušné dohováranie reagovali agresívne,“ povedal nám jeden z obyvateľov bytového komplexu tzv. Panorámy.

Ľudia navrhovali, aby v tomto smere viacej konala mestská polícia. Tá však nemá kompetencie z týchto verejných plôch mladých ľudí vykázať. Mesto uvažovalo aj o nových opatreniach, lebo dlhodobo rieši sťažnosti obyvateľov na podobné činy vandalizmu na detských ihriskách po celom meste. Tie počítajú s oplocovaním detských ihrísk a určením pevného prevádzkového poriadku, ktorý by vymedzoval, kto môže a nemôže na ihrisko vstupovať a čo je povolené v areáli robiť. Mali by byť určení aj správcovia, ktorí by mali na starosti pridelené ihriská.

Kvôli opakovanej devastácii detského ihriska pri Lidli a častým sťažnostiam obyvateľov priľahlej bytovky, ktorí sa sťažovali hlavne na hluk, muselo mesto pristúpiť k demontovaniu tohto detského ihriska.

O jeho ďalšom osude nás už informuje vedúci oddelenia komunálneho servisu Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi Ján Olejník: „Demontované detské ihrisko bude zrekonštruované a osadené na sídlisku Západ, ako náhrada za detské ihrisko, ktoré ustúpilo novému parkovisku."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM