JAB Kultúra

Divadelný festival či pravidelná burza starožitností: Víkend v Spišskej bude pestrý

Posledný októbrový víkend prinesie so sebou aj množstvo zaujímavých podujatí, ktoré sa budú konať v našom meste. Veď sledujte, čo sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku Divadelný festival či pravidelná burza starožitností: Víkend v Spišskej bude pestrý
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská burza starožitností a kuriozít

26. októbra 2019 od 8:00, staré trhovisko

V poslednú októbrovú sobotu sa zmení staré trhovisko v Spišskej Novej Vsi na niekoľko hodín na miesto spomienok. Bude sa tam totiž konať pravidelná burza starožitností, ale nájdete tam aj zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Farby tanca

26. októbra 2019 o 15:30, Dom kultúry Mier

Na 11. ročníku obľúbenej tanečnej show Farby tanca 2019 si na svoje prídu všetci fanúšikovia tanca a krásy v pohybe! Pripravený je tanečný program v podaní tanečnej skupiny Isabelle z Trenčína a tanečnej skupiny Afra (komerčne známej pod názvom ShadenProfi) zo Spišskej Novej Vsi. Hosťami podujatia budú tanečná skupina Alimah z Popradu, skupina historického šermu Jago zo Spišskej Novej Vsi a ešte jeden špeciálny hosť.

KineDok: Exit

26. októbra 2019 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Po úspešnej vlaňajšej premiére v Spišskej Novej Vsi sa KineDok vracia s ešte bohatším programom. V rámci ročníka 2019 máme možnosť uvidieť na veľkom plátne až 14 filmov reprezentujúcich výber z najzaujímavejších európskych dokumentov sústreďujúcich sa na malé i veľké dejiny a témy, ktorými žijeme. V sobotu to bude film s názvom Exit.

Nedeľný kreatívny ateliér: Maľba špachtľou

27. októbra 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Špeciálny nedeľňajší program určený pre rodiny s deťmi! Tvorivá dielňa zameraná na tvorbu abstraktnej maľby akrylovými farbami. Lektorka: Anna Timková – GUS.

Snežný chlapec

27. októbra 2019 o 17:00, kino Mier

Chcete zažiť parádne dobrodružstvo ? Ak áno, tak sa choďte pozrieť na strechu vášho domu. Možno sa tam skrýva stratený a vydesený yetti, ktorý nevie, ako sa vrátiť späť k rodičom. Tvorcovia slávnej série Ako si vycvičiť draka natočili ďalší rozprávkový príbeh, ktorý vás chytí za srdce.

Krásne je v Tatrách → Divadelný Spiš 2019

27. októbra 2019 o 19.00 – Spišské divadlo

Keď sa v Tatrách náhodou stretnú mafiáni s ministrom vnútra, vzniká neuveriteľná komédia omylov. Javisko Spišského divadla bude na konci celého týždňa patriť domácim hercom, ktorí divákom počas divadelného festivalu zahrajú svoju najnovšiu inscenáciu, výbornú komédiu – Krásne je v Tatrách.

Anjeli v Amerike

27. október a o 19:00, divadlo Kontra

Po úspechu 1. časti, ktorú uviedla Kontra pred rokom, „Anjeli v Amerike“, jedna z najdôležitejších hier 20. storočia, sa vracia! Amerika, polovica 80-tych rokov. Čas spoločenských zmien, zúriacej krízy, pandémie AIDS a konzervatívnej vlády Ronalda Reagana. Viacvrstvový epický príbeh, v ktorom sa prelínajú témy sexuálnej identity, náboženstva, veľkej politiky a ideológie. Hra ocenená najprestížnejšími cenami, o. i. Pulitzer Prize for Drama, Tony Award, Evening Standard Award, London Critics' Circle Award a Drama Desk Award.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM