JAB Správy

Deviatacky monitor v Spišskonovoveskom okrese? Žiadna sláva, takto to celé dopadlo...

Tento rok deviataci na testovaní z matematiky a slovenského jazyka dopadli horšie ako ten minulý. Podľa výsledkov sú na tom školáci z roka na rok horšie. Spišskí deviataci sú lepší v matematike.

Ilustračný obrázok k článku Deviatacky monitor v Spišskonovoveskom okrese? Žiadna sláva, takto to celé dopadlo...
Zdroj: TASR

Monitor písalo 42 027 deviatakov na 1448 základných školách. Úlohy boli zamerané na logické myslenie porozumenie textu. Mali overiť hĺbku vedomostí, zručností a ako dokážu žiaci aplikovať poznatky v praktických súvislostiach.

Deviataci z okresu Spišská Nová Ves skončili z matematiky na 50 mieste z celkového počtu 79 okresov. Národný priemer všetkých žiakov z matematiky je 54,67%.V priemere deviataci zo Spišskonovoveského okresu dosiahli 52%.

Posledné miesta obsadili a menej ako 41% dosiahli žiaci z okresov: Veľký Krtíš, Gelnica, Rimavská Sobota. Naopak nadpriemerné výsledky nad 67% mali žiaci z okresov : Humenné, Sobrance a Bratislava l. Rozdiel medzi najlepšími a najhoršími je 26%.

V slovenskom jazyku a literatúre skončil okres na 60 mieste z celkového počtu 79 okresov.Priemer všetkých žiakov bol 62%.Žiaci zo Spišskonovoveského okresu dosiahli 59%.

Podpriemerný výsledok menej ako 51% dosiahli žiaci z okresov: Gelnica, Trebišov a Rožňava. Na prvých troch miestach s úspešnosťou nad 71% skončili deviataci z okresov: Bratislava l, Bratislava IV a Humenné. Rozdiel medzi najlepším a najhorším okresom je 20%.

Zdroj: NÚCEM Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM