Rôzne

Desiatky stromov v Spišskej padlo kvôli cyklotrase: Signatári petície na symbolickej rozlúčke, FOTO

Nová cyklotrasa verzus vyrúbané stromy. Nespokojní obyvatelia Spišskej usporiadali symbolickú rozlúčku zo stromami, ktoré padli za obeť. Foto z miesta!

Ilustračný obrázok k článku Desiatky stromov v Spišskej padlo kvôli cyklotrase: Signatári petície na symbolickej rozlúčke, FOTO
Zdroj: Matej Lorman

Mesto Spišská Nová Ves začala s výstavbou prvej etapy Hornádskej cyklotrasy. Počiatočné práce začali však s tým, že boli vyrúbané viac ako tridsaťročné stromy. Toto sa nepáčilo niektorým obyvateľom Spišskej a na ich záchranu spísali petíciu. Stromy boli aj napriek petícii zrezané s prísľubom kompetentných, že za každý vyrúbaný strom budú vysadené dva nové. Nespokojní obyvatelia po ich výrube v sobotu popoludní zorganizovali symbolickú rozlúčku.

„V prvom rade sa chceme poďakovať všetkým tým, ktorí prejavili svoj názor na výrub 56 stromov na nábreží v Spišskej Novej Vsi. Petíciu proti výrubu podpísalo vyše 1500 ľudí. Napriek tomuto faktu boli tieto zdravé stromy nedávno definitívne vyťaté. Je dôležité, aby si nami volení politici vo vedení mesta uvedomili vážnosť svojich krokov a to, ako svojim rozhodovaním zásadne menia podobu nášho mesta,“ povedal iniciátor tohto stretnutia Jakub Ertl s tým, že aj keď sú stromy už vyťaté, je dôležité zamyslieť sa nad tým čo sa stalo a urobiť niečo pre to, aby sa podobné veci už nezopakovali.

„Rozhodli sme sa preto usporiadať symbolickú rozlúčku s 56 stromami. Svojou účasťou dávame najavo, že takéto ničenie hodnôt nám nie je ukradnuté,“ uzavrel mladý študent.

Fotky so symbolickej rozlúčky si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Rozlúčka so zoťatými stromami v Spišskej
7
Galéria
Zdroj: Matej Lorman
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM