JAB Rôzne

Dávajte bacha: Meteorológovia vydali pre okres Spišská Nová Ves dve výstrahy

Počasie v najbližších hodinách môže byť nevyspytateľné. Odborníci zo SHMÚ vydali pre náš okres hneď dve výstrahy.

Ilustračný obrázok k článku Dávajte bacha: Meteorológovia vydali pre okres Spišská Nová Ves dve výstrahy
Zdroj: TASR

„V okrese Spišská Nová Ves sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h),“ upozorňujú odborníci zo SHMÚ.

Táto výstraha platí od utorka 4. februára od 18.00 hod. do stredy 5. februára do 20.00 hod. Táto rýchlosť podľa odborníkov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

To však ešte nie je všetko a meteorológovia vydali výstrahu 1. stupňa aj pred snežením. Tá platí od utorka 4. februára do 18.00 hod.

„V okrese Spišská Nová Ves sa v polohách nad 500 m na mnohých miestach očakáva aj výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 20 cm nového snehu,“ uviedli ďalej meteorológovia.

Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). „Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ znie upozornenie zo SHMÚ.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM