Iné športy

Ďalšie zápasy našich volejbalistiek: Sily si zmerali juniorky, staršie aj mladšie žiačky

So Stropkovom sa počas uplynulého víkendu stretli juniorky i staršie žiačky. Mladšie žiačky-3 hrali svoj 2. ligový turnaj doma s Popradom a Lendakom.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie zápasy našich volejbalistiek: Sily si zmerali juniorky, staršie aj mladšie žiačky
Zdroj: VK SNV

Počas uplynulého víkendu mali na programe spišskonovoveské mladé volejbalistky niekoľko zápasov. Juniorky sa na domácej pôde stretli so Stropkovom, no oba zápasy odohrali bez prvej nahrávačky, ktorá kvôli zranenej ruke odohrala len prvých 5 lôpt.

„Druhú nahrávačku sme nemali, a tak sme sa museli vysporiadať s náročnou úlohou. Snímam klobúk pred Laurou Valkošákovou, ktorá sa do náročnej úlohy bez váhania vrhla a v rámci svojich možností urobila dobrú robotu. O to viac mrzí, že sme v parádne rozohranom prvom zápase nedokázali súpera položiť na lopatky,“ povedala trénerka junioriek Lenka Mihaliková.

VK SNV – MVK Stropkov 1:3 (-15,18,–20,–20) a 0:3(-17,–20,–12)

Staršie žiačky si v druhej časti 1. kola tiež zmerali sily so Stropkovom, výborne sa im darilo a oba zápasy vyhrali. „1. kolo bojov v prvej osmičke o postup na Majstrovstvá Slovenska starších žiačok nás zastihol v dobrej forme. Najviac ma potešila hra v obrane i v poli a zrýchlenie nahrávok do zóny 4. Miestami sa naša hra podobala na to, čo je mojou predstavou volejbalu v tejto vekovej kategórii. Netreba zabudnúť na pokoru, veď prídu ešte lepší súperi a lepšie previerky našich schopností,“ zhodnotil po zápasoch tréner Ladislav Ďuriško.

VK SNV – MVK Stropkov „B“ 3:0 (14,7,22) a 3:0 (12,11,13)

Turnaj v Spišskej Novej Vsi absolvovali v nedeľu aj mladšie žiačky 3. „ Prvé zápasy oboch našich družstiev (A, B) boli dobré, dievčatá sa snažili hrať každú loptu, ktorá ešte nespadla na zem, bojovali a miestami ubránili či vychytali aj nemožné lopty. Stále máme ešte veľa rezerv, no vidno aj progres. Dievčatá chválim za oduševnenosť a bojovnosť,“ povedal tréner mladších žiačok 3 Radovan Žigraj.

  • VK SNV „B“- VK Junior 2012 Poprad 0:2 (-14,–20)
  • VK SNV „A“- VK ZŠ Lendak 1:2 (-9,20,–8)
  • VK SNV „B“- VK SNV „A“ 0:2 (-11,–13)
  • VK ZŠ Lendak – VK SNV „B“ 2:0 (19,13)
  • VK SNV „A“- VK Junior 2012 Poprad 2:0 (15,17)

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Titulná foto: novoveské juniorky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM