Iné športy

Ďalší medailový úspech na záver sezóny: Mladé volejbalistky zo Spišskej získali bronz

Na majstrovstvách SR vo volejbale štvoríc mali tento rok spišskonovoveské mladé volejbalistky premiéru.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší medailový úspech na záver sezóny: Mladé volejbalistky zo Spišskej získali bronz
Zdroj: VK SNV

V doterajšej volejbalovej histórii sa novoveské volejbalistky ešte na majstrovstvách SR vo volejbale „štvoríc“ nikdy nezúčastnili. Premiéru mali až v tejto ligovej sezóne, keď sa hralo finále M-SR vo volejbale mladších žiačok-4 vo Zvolene, kam postúpilo najlepších 8 družstiev z celého Slovenska, medzi ktorými boli aj naše dievčatá.

Spolu 20 zápasov

Vo Zvolene sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov. „Hralo sa systémom dvoch skupín po 4 družstvách každý s každým, potom semifinále krížovým systémom a napokon finále, resp. zápasy o konečné umiestnenie,“ priblížil Igor Murko z VK SNV.

Na záverečný turnaj podľa slov trénera dievčat cestovali ako mierni favoriti a dievčatá ani neskrývali svoje ambície celý turnaj vyhrať. Podobne ako vlani, keď boli majsterky SR, ale v 3-kovom volejbale.

Tretie miesto

„Základnú skupinu sme s prehľadom vyhrali, keď sme v troch zápasoch stratili iba jediný set. Horšie to už bolo v semifinále, kde sme po boji a po vlastných chybách podľahli Slávii UK 1:2 na sety. Tým sme sa dostali iba do „malého“ finále, teda zápasu o 3. miesto,“ priblížil tréner mladších žiačok-4 Ladislav Ďuriško s tým, že dievčatá veľmi spokojné neboli.

„Aj napriek tomu si bronzové medaily cením a dievčatá za predvedený výkon chválim. Zároveň im ďakujem za prístup k tréningom a zápasom počas celej sezóny,“ uzavrel tréner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM