Aktualizované Správy

COVID-19 v našom okrese: Ďalšie nové prípady

Na Slovensku za včerajší deň pribudlo 137 pozitívnych prípadov, ďalších 76 ľudí chorobu prekonalo. Aké sú čísla z nášho okresu a kraja?

Ilustračný obrázok k článku COVID-19 v našom okrese: Ďalšie nové prípady
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vo štvrtok pribudlo na Slovensku 137 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19, urobilo sa 4772 testov, vyliečilo sa ďalších 76 pacientov, celkovo sa z ochorenia zotavilo 2693 ľudí,“ informuje Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Nový koronavírus sa žiaľ nevyhol ani okresu Spišská Nová Ves. Epidemiológovia zaznamenali 5 nových prípadov nakazenia.

Potvrdené prípady ochorenia COVID-19 sú identifikované v rámci jedného ohniska nákazy, ktoré majú epidemiológovia podchytené (športová udalosť). Osoby boli od návratu v izolácii a neprišli do kontaktu s ďalšími osobami,“ informujú ďalej sociálnej sieti.

V Košickom kraji bolo za štvrtok 3. septembra zaznamenaných 22 nových prípadov. Najviac ich bolo v okrese Michalovce (9). 6 prípadov epidemiológovia zaznamenali v okrese Košice, nasleduje spomenutý okres Spišská Nová Ves s 5-timi prípadmi. Po jednom prípade pribudlo v okresoch Rožňava a Sobrance.

V Košickom kraji bolo od začiatku epidémie zaznamenaných celkovo 586 prípadov ochorenia, v okrese Spišská Nová Ves 132.

V nemocniciach na území republiky je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 92 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 70 pacientov. Na JIS je 9 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 6 pacientov.

Otvorenie škôl a škôlok po pandémii koronavírusu
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM