JAB Kultúra

Čo zažiť v Spišskej a okolí počas najbližších dní? Vyberte si spolu s nami

Aké zaujímavé akcie zažiť v našom meste a okolí počas tohto týždňa? Vyberte si spolu s nami vďaka tipom našej redakcie...

Ilustračný obrázok k článku Čo zažiť v Spišskej a okolí počas najbližších dní? Vyberte si spolu s nami
Zdroj: Dnes24.sk

Štúrov Zvolen

7. mája 2019, od 9:00, Spišská knižnica 

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi organizuje regionálne kolo 33. ročníka súťaže v rétorike – Štúrov Zvolen. Pozvaní sú nielen súťažiaci, ale všetci tí, ktorí radi počúvajú a sledujú dobré slovo. Rečnícke schopnosti budú predvádzať deti základných a stredných škôl zo Spiša. Štúrov Zvolen ponúka rečníkom okrem príležitosti predstúpiť pred publikum aj odborný rozbor zo strany skúsenej poroty.

Čaro Spiša

7. mája 2019 o 17:00, Dom kultúry Mier 

Začiatkom týždňa je pripravená aj vernisáž autorskej výstavy fotografií Petra Dobrovského. Výstava v priestoroch domu kultúry na sídlisku Mier potrvá do 31. mája.

Prvá spoločná jazda motosezóny 2019

8. mája 2019 od 10:00, pred Redutou

Motorkári Spiša pripravili pre priaznivcov motoriek a motorkárov počas voľného dňa prvú spoločnú jazdu motosezóny 2019 na Spiši spojenú s požehnaním motoriek. Zraz účastníkov bude v našom meste pred budovou Reduty odkiaľ spoločne vyrazia na jazdu po Spiši.

Ujo Váňa (a tí druhí)

9. mája 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Svetový a slávny ruský dramatik A. P. Čechov je majstrom v kreslení komických ľúbostných situácií. Aj v scénach z vidieckeho života v Ujovi Váňovi nám zobrazil niekoľko dvojíc, ktoré hľadajú skutočné hodnoty života v láske, ktorá sa však nenaplní.

S Mišom, Spišom – vernisáž

10. mája 2019 o 16:00, Spišské osvetové stredisko

Výstava predstavuje prierez fotografickej tvorby Michala Buzu, ktorá je zameraná na krajinnú scenériu Spiša. Kolekcia obsahuje 40 fotografií s netradičným štvorcovým rozmerom. Najstaršia fotografia (roklina Kyseľ) má takmer 50 rokov a najnovšia (Hliníky) vznikla počas tohtoročnej zimy. Prevažná väčšina fotografií je vytvorená digitálnou technikou, pričom tie staršie sú preskenované z diapozitívov.

Manželské hry

10.mája 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Dej sa odohráva počas navonok pokojného večierka dvoch partnerských dvojíc. Zupančičovi sa v tomto malom majstrovskom diele podarilo cez rad skvele napísaných humorných situácií vyjadriť pocity ľudí v dnešných partnerských vzťahoch – so všetkými úprimnosťami, hrami, cynizmom a  jediným možným neúprosným koncom.

Deň tanca v Novejši 2019

 11. mája 2019 od 11:00, park pred Evanjelickým kostolom

Tanec, dobrá hudba a skvelá atmosféra bude vládnuť v našom meste v sobotu. Vystúpenia, tanečný workshop pre všetkých a batlle do ktorého sa môžete zapojiť sa chystá v parku pred pred Evanjelickým kostolom. Okrem osláv Deň tanca môžete zároveň podporiť tanečnú skupinu Denzz Industry na ceste na Svetové finále súťaže Dancestar v Chorvátsku.

Deň rodiny

11. mája 2019 od 13:00, areál TJ Slovan Smižany

Obec Smižany, Obecné kultúrne centrum Smižany a Farský úrad Smižany pripravili zábavné popoludnie pre rodiny s deťmi. Pre návštevníkov podujatia je pripravená Klaunsko – žonglérska šhow, rozprávka o Troch grošoch, rodinná minidiskotéka či koncerty skupín Hrdza a The Colt. Počas celého popoludnia budú na ihrisku pripravené aj sprievodné akcie a nebude chýbať ani občerstvenie.

30. výročie založenia ZOO

12. mája 2019 od 10:00, Zoologická záhrada SNV 

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi oslávi svoje okrúhle narodeniny. Pri tento príležitosti pripravila pre svojich návštevníkov bohatý program počas celého dňa. Nebude chýbať vystúpenie detí z MŠ či žiakov ZUŠ, komediálna show či hudobno – zábavný koncert pre deti. Krstom prejde aj nová kniha o histórii Madaras parku a premene časti tohto areálu na zoologickú záhradu.

Koncert na Zázemí / Timber Rattle

12. mája 2019 od 17:00, Komunitná záhrada ZÁZeMie

Na konci týždňa sa pod hlavičkou Nahatého muža predstavia ďalší zaujímaví umelci na Zázračnom zelenom mieste na Vyšnej hati sa môžete tešiť na hudobný minimalizmus v podaní Timber Rattle z ďalekej Kalifornie. Support zabezpečí výborný Samo z kapely The Kowal Chicks so svojím novým sólo projektom Zabiť Františka.. Okrem hudby sa môžete tešiť aj na chutné občerstvenie.

Príroda má svoje čaro v každom počasí. V priloženej galérii nájdete zaujímavé fotky z Tomášovského výhľadu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Krásne ZÁBERY Zuzany zo Spišskej: Vznikli na obľúbenom mieste Slovenského raja
15
Galéria
Zdroj: Zuzana Petríková

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM