JAB Rôzne

Čo tak trocha adrenalínu? 5 vzrušujúcich zážitkov v Spišskej a okolí

Aj adrenalín niekedy potrebujeme k životu. Môžete ho zažiť aj v Spišskej a okolí. Vybrali sme 5 atraktívnych možností, ako si poriadne zvýšiť tep.

Ilustračný obrázok k článku Čo tak trocha adrenalínu? 5 vzrušujúcich zážitkov v Spišskej a okolí
Zdroj: TASR

Zoskok z lietadla

Milovníci výšok a poriadneho adrenalínu nemusia kvôli nezabudnuteľnému zážitku ani chodiť ďaleko. Stačí zájsť na naše letisko. Vyskúšať si môžete tandemový zoskok so skúseným inštruktorom, alebo absolvovať 5-dňový parašutistický kurz a následne si vyskúšať aj svoj prvý sólo zoskok. Pred samotným zoskokom si môžete vychutnať neopakovateľný výhľad na Vysoké Tatry, Slovenský raj, Kráľovu hoľu, historickú Levoču, Spišskú Novú Ves aj majestátny Spišský hrad.

Lezecká stena

Vo výškach ešte ostaneme aj keď trošku iných. Rekreačno-chatárske stredisko Košiarny briežok ponúka totiž svojim návštevníkom vyskúšať si lezecké umenie na umelej stene. Unikátnosť tejto lezeckej steny spočíva v tom, že ponúka rôzne stupne náročnosti. Od jednoduchých trás, ktoré zvládnu aj 4–ročné deti až po trasy pre lezeckých fajnšmekrov. Pre tých, ktorí sa liezť neodvážia, sú pripravené aj schody, po ktorých sa dostanú hore a môžu sa tak pokochať výhľadom na okolie.

Motokáry

Troška ďalej od Spišskej si môžete užiť ďalšiu adrenalínovú atrakciu a tou sú motokáry. Motokáry sa nachádzajú na druhom poschodí bývalej výrobnej haly vo Svite. Pre motoristických nadšencov a milovníkov adrenalínu spojeného s rýchlosťou je pripravená trať dlhá 230 metrov. Na trati je možné dosiahnuť priemernú rýchlosť nad 30 kilometrov za hodinu.

Splav Hornádu

Za ďalšou bezpochyby andrenalínovou atrakciou v okolí Spišskej sa presunieme na vodu. Tohtoročná novinka je určená najmä pre milovníkov vody a Slovenského raja. Po tridsiatich rokoch je tam totiž opäť povolené splavovanie Prielomu Hornádu. Splaviť ho na kajaku, kanoe a v nafukovacom člne môžete do 31. októbra. Splav začína na novovybudovanom prístavisku Hrabušický Mlyn a môžete si vychutnať trasu dlhú 11,75 kilometra z Hrabušíc až na Čingov.

Paintball

Na poslednú adrenalínovú atrakciu sa vrátime opäť do Spišskej. V areáli rozostavanej budovy mäsokombinátu si môžete so svojou partiou zahrať totižto paintball. Pre tých, ktorí nevedia, čo to je – ide o adrenalínový šport, kde proti sebe bojujú dva „ozbrojené“ tímy. Projektily sú pritom naplnené farbou. Najmä chlapi sa týmto športom vracajú do detských čias a môžu sa vyblázniť hrou na vojakov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM