JAB Kultúra

Čo sa tento týždeň bude diať v Spišskej? Aj takéto pekné akcie môžete zažiť!

Nový týždeň je tu a nudiť sa počas neho nemusíte. V Spišskej si môžete skočiť i na rôzne zaujímavé podujatia. Naša redakcia vám prináša hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa tento týždeň bude diať v Spišskej? Aj takéto pekné akcie môžete zažiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Olympijský deň

4. júna 2018 o 17:00, mestský park pred evanjelickým kostolom

Olympijský klub Spiš v spolupráci s mestom Spišská Nová Ves a klubom RTVŠ Mix organizuje pre rodičov s deťmi športový podvečer. Svojou účasťou a zapojením sa do aktívneho športovania podporíte olympijské hodnoty v našom meste. Pripravené sú zábavné súťažné hry, skoky na malej trampolíne, ukážky z činnosti malých i veľkých gymnastov aj cvičenie rodičov s deťmi.

Life kouč

5. júna 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Na utorok je pripravená v divadle Kontra komédia Wendy potrebuje pomoc. Ale aj jej terapeut! Ten stojí pred veľkou úlohou – spraviť z mladej naivky, ktorej život je jedna veľká katastrofa, úspešnú ženu. Ako to všetko dopadne sa dozviete v utorok večer.

Tanečný koncert ZUŠ

6. júna 2018 o 16:30, Dom kultúry Mier

V strede týždňa sa v dome kultúry na sídlisku Mier predstavia žiaci Základnej umeleckej školy v Spišskej Novej Vsi. Tanečný koncert je naplánovaný na stredu o 16:30.

Mesto plné detí

7. júna 2018 od 9:00, Radničné námestie

Ani tento rok nebude chýbať k MDD i program v centre mesta. Pozornosť detí upútajú dynamické ukážky z činnosti Policajného zboru Slovenskej republiky. Spišskonovoveskí hasiči poskytnú k nahliadnutiu služobné hasičské vozidlá a predvedú hasenie horiaceho vraku automobilu. Okrem toho budú pripravené i prezentácie Správy Národného parku Slovenský raj a Horskej záchrannej služby Slovenský raj. Chýbať nebudú ani stánky s občerstvením, cukrovou vatou či balónmi. Program na pódiu pred Redutou začne od deviatej hodiny rána, kde sa môžete tešiť na divadlo, zábavnú show aj tancujúce psy. Vyvrcholením dňa bude koncert Majka Spirita.

Spiš Dance Battle

7. júna 2018 od 13:00, Radničné námestie

Vo štvrtok sa zaplní priestor pred Evanjelickým kostolom v našom meste desiatkami tanečníkov. Pripravená je tam tanečná súťaž v troch kategóriách. 1 VS 1 Hip Hop DVK, 1 VS 1 Hip Hop JVK, 2 VS 2 All Style HVK. Povzbudiť svojich favoritov môžete priamo v centre mesta.

Benefičný koncert Cantus Villa Nova

7. júna 2018 o 17:00, Koncertná sála Reduty

Miešaný spevácky zbor Cantus Villa Nova pripravil pre všetkých milovníkov zborového spevu benefičný koncert, ktorý sa bude konať v koncertnej sále Reduty. Podvečer spestria aj hostia koncertu – Aneta Hollá (soprán) a Júlia Grejtáková (klavír).

Galerijný piatok

8. júna 2018, Galéria umelcov Spiša

Prehliadky aktuálnych a stálych výstav môžete navštíviť v Galérií umelcov Spiša počas celého dňa od 9:00 až do 19:00 hodiny za symbolické vstupné. Od 14:00 si budete môcť v stánku pred Evanjelickým kostolom výrobiť žartovného panáčika z papiera a iných materiálov.

Dni humoru na Spiši

8. a 9. júna 2018, Radničné námestie

Ďalší ročník tohto podujatia odštartuje v druhý júnový piatok. V kaviarni eLAra je pripravené veselé čítanie s autormi Dávidom a Ivanom Popovičom, Michalom Buzom a Jozefom Banášom. V piatok sa môžete tešiť na nahrávku úsmevníka Slovenského rozhlasu, vernisáž kresleného humoru vynikajúceho Miroslava Bartáka v rámci 23. ročníka Spišského salóna a divadelné menu Spišského divadla (predstavenia sa uskutočnia v DK Mier). Tešiť sa tiež môžete aj na Divadlo Kontra a Divadlo na opätkoch. V parku si prídu na svoje celé rodiny s deťmi, čaká ich bábkové divadlo, klauniáda a koncert piesní Karola Duchoňa v podaní skupiny muzikantov, ktorí si hovoria Duchoňovci. Všetkým iste zachutí aj dospelejšia ponuka Villa Nova Wine festu. Maratón zábavy zakončí v sobotu koncert Mariána Čekovského.

Cirkus Pinka

10. júna 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu sa s divadelnou sezónou rozlúči inscenáciou Cirkus Pinka. Dojímavý príbeh akrobatky Pinky o tom, aké tenučké je lano medzi úspechom a neúspechom.Po predstavení na deti čaká animačný program.

Plum Green / The Kowal Chicks

10. júna 2018 o 18:00, sídlisko Mier – Vyšná hať

Akustický family friendly koncert v komunitnej záhrade Zázračné Zelené Miesto v Spišskej si môžete vychutnať v nedeľu podvečer. Zahrajú vám: PLUM GREEN alternative/folk (Austrália) a THE KOWAL CHICKS indie-rock (Poprad). Okrem hudby sa môžete tešiť aj na chutné občerstvenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM