JAB Kultúra

Čo robiť cez voľné dni v Spišskej a okolí? 10 tipov, ako stráviť tento víkend

Blíži sa prvý septembrový víkend. V Spišskej a okolí a vás čakajú zaujímavé podujatia. Stačí si len vybrať, na čo konkrétne skočíte. Tu je náš prehľad...

Ilustračný obrázok k článku Čo robiť cez voľné dni v Spišskej a okolí? 10 tipov, ako stráviť tento víkend
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

5.september (sobota)

STRELECKÁ SÚŤAŽ Z KRÁTKYCH A DLHÝCH ZBRANÍ

Na krytej strelnici v Spišskej Novej Vsi uskutoční Klub spišských strelcov už VII. ročník verejnej streleckej súťaže o putovný pohár primátora mesta Spišská Nová Ves. Súťažiť sa bude v streleckých disciplínach na 10, 25 a 50 metrov a okrem klubových strelcov sa súťaže môže zúčastniť i verejnosti. Od 13:00 je pripravený na strelnici DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ.

HORSKÝ CYKLOMARATÓN ŠKODA SLOVENSKÝ RAJ 2015

Tradičný horský cyklomaratón v Slovenskom raji, ktorý sa koná v rámci Slovak XCM Tour 2015. štartuje o 8:30 z miesta Hrabušice – Podlesok. Pripravené sú tieto trate:

  • DLHÁ TRAŤ – „B“ modrá 84 km, „ELITE“
  • TRAŤ – „C“ ružová 42 km, „PROFI“
  • TRAŤ – „D“ oranžová 15 km, „REKRE“

BEH NOVOVESKOU HUTOU

Občianske združenie Novoveská Huta a Mesto Spišská Nová Ves organizujú jubilejný 10. ročník behu Novoveskou Hutou od 13:00hod. Organizátori pripravili, ako súčasť podujatia aj BEH PRE ZDRAVIE v dĺžke 2,2 km. Pre tento beh je stanovený vekový limit minimálne 12 rokov a jedna kategória pre všetkých.

GUĽKO BAMBUĽKO

Na terase pohostinstva Poľovník si v Novoveskej Hute prídu na svoje aj tí najmenší. Rozprávka Guľko Bombuľko začne o 15: 00 hod.

ROZLÚČKA S LETOM

Obec Smižany organizuje tradičné zábavné podujatie pri príležitosti ukončenia letnej turistickej sezóny 2015 v Slovenskom raji o 16:00 v areáli TJ Slovan Smižany. Vystúpi základná umelecká škola D. Štraucha Smižany ,Základná škola na Komenského ulici Smižany Detské kočovné divadlo DRaK z Prešova, country skupina ZAHURACI. Počas celého kultúrneho podujatia sú pripravené zábavné hry pre deti, maľovanie na tvár, občerstvenie. Vstupné: 1 €

6.september (nedeľa)

DETSKÁ TOUR PETRA SAGANA

Štart od 10.00 Hrabušice – Podlesok. Dĺžka a náročnosť trate podľa kategórií a súťažného poriadku Detskej tour. Súťaž bude prebiehať v priestoroch areálu na rôznych povrchoch (tráva, betónové tvárnice) s miernym prevýšením. Počas celého podujatia bude pripravený pre účastníkov aj kultúrny program, ktorý zabezpečuje organizátor podujatia.

JAMNIČAN

Promenádny koncert folklórnej skupiny JAMNIČAN sa uskutoční na pódiu pre radnicou v Smižanoch o 15.00 hod.

IN-LINE NA NÁMESTÍ

Aj túto nedeľu popoludní bude premávka na Letnej ulici v Spišskej Novej Vsi zastavená a určená nadšencom inline korčuľovania.Pri­aznivci tohto športu si môžu zajazdiť medzi 16:00 a 17:00.

KONCERT SKUPINY TRAKY

Vystúpenie úsmevno-zábavnej skupiny TRAKY z Čane vás zabaví v parku „Pod Lipami“ v obci Letanovce v nedeľu o 18.00.Smiať sa a zabávať – to je ich motto.

VEREJNÉ KORČUĽOVANIE

Na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi si zasa prídu na svoje priaznivci korčuľovania. Korčuľovať sa môžete od 18:00 do 19:30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM