JAB Kultúra

Čo ponúka aktuálny víkend? 7 tipov na lákavé podujatia v Spišskej

Ani sme sa nenazdali a je tu ďalší víkend. Aké zaujímavé akcie ponúka v Spišskej? Tu je našich 7 tipov...

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka aktuálny víkend? 7 tipov na lákavé podujatia v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Dni humoru na Spiši

9. júna 2018, Radničné námestie

Dni humoru pokračujú aj v sobotu popoludní. Pripravená je tvorivá dielňa Galérie umelcov Spiša, Chillout zóna Klubu mladých, bábkové divadlo, klauni aj humorne ladené žonglérske vystúpenie. Tešiť sa tiež môžete aj na predstavenia v Divadle Kontra a Divadla na opätkoch. V parku si prídu na svoje celé rodiny s deťmi. Všetkým iste zachutí aj dospelejšia ponuka Villa Nova Wine festu. Maratón zábavy zakončí v sobotu koncert Mariána Čekovského.

Hudobný večer s Ľudovou hudbou Štefana Cínu

9. júna 2018 o 19:00, Kaviareň Zlatá pivnička

Príďte si vychutnať atmosféru letnej záhrady. Do nálady zahrá Ľudová hudba Štefana Cínu, ktorú mnohí poznajú z TV programu Zem spieva. Vstupné je dobrovoľné.

KineDok: Mŕtvy národ

9. júna 2018 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

Dokumentárna esej, ktorá predstavuje úžasnú zbierku fotografií z malého rumunského mestečka z 30. a 40. rokov 20. storočia, ktorých autorom bol Costica Axinte. Soundtrack, ktorý bol skomponovaný najmä na základe výňatkov z denníka židovského doktora žijúceho v rovnakom čase, nám odhaľuje to, čo fotky nie: vzostup antisemitizmu a napokon aj hrozivé vyobrazenie rumunského holokaustu – témy, o ktorej sa v súčasnej rumunskej spoločnosti málo hovorí.

Cirkus Pinka

10. júna 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu sa s divadelnou sezónou rozlúči inscenáciou Cirkus Pinka. Dojímavý príbeh akrobatky Pinky o tom, aké tenučké je lano medzi úspechom a neúspechom. Po predstavení na deti čaká animačný program.

Bella a Sebastián 3: Navždy priateľmi

10. júna 2018 o 17:00, kino Mier

Od posledného príbehu o priateľstve medzi Bellou a Sebastiánom prešli už dva roky. Z Belly sa stala medzičasom mama troch rozkošných šteniatok a zo Sebastiána je už veľký chlapec.

Ján Pavol II.

10. júna 2018 o 18:00, Zimný štadión

Zimný štadión v Spišskej Novej Vsi bude dejiskom unikátneho multimediálneho diela o svätom Jánovi Pavlovi II. Vyše dvojhodinové multimediálne dielo priblíži pontifikát poľského pápeža, ktorý je neodmysliteľne spojený aj so Slovenskom. Predstaví sa vyše 120 umelcov. Sprievodné slová moderátorov, doplnené o obrazovú a video projekciu na veľkoplošných LED obrazovkách s krásnymi svetelnými a laserovými efektami vám v dvoch častiach večera predstavia Jána Pavla II. ako malého Karola, študenta, divadelníka, športovca, ale aj ako kňaza, biskupa a v neposlednom rade ako pápeža až po posledné hodiny života.

Plum Green / The Kowal Chicks

10. júna 2018 o 18:00, sídlisko Mier – Vyšná hať

Akustický family friendly koncert v komunitnej záhrade Zázračné Zelené Miesto v Spišskej si môžete vychutnať v nedeľu podvečer. Zahrajú vám: PLUM GREEN alternative/folk (Austrália) a THE KOWAL CHICKS indie-rock (Poprad). Okrem hudby sa môžete tešiť aj na chutné občerstvenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM