JAB Kultúra

Čo môžete v Spišskej a okolí zažiť cez víkend? Výberový prehľad podujatí

Aj počas tohto víkendu si môžete vyraziť na rôzne akcie, ktoré sa budú diať v Spšskej a okolí. Prinášame vám výberový prehľad podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Čo môžete v Spišskej a okolí zažiť cez víkend? Výberový prehľad podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská burza starožitností a kuriozít

22. júla 2017, od 8:00, staré trhovisko

Aj tento víkend je pripravená pravidelná akcia s názvom Spišská burza starožitností a kuriozít. Na nej môžete prísť predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti, zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Tajomná Levoča

22. júla 2017, námestie Majstra Pavla v Levoči

Pravidelné podujatie u našich susedov bude pokračovať aj v sobotu. Na návštevníkov čaká bohatý kultúrny program a nebude chýbať ani tradičný Karpatský remeselný trh. Tešiť sa môžete na živé sochy, videomaping, Katku Knechtovú či Mariána Čekovského.

Majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale

22. a 23. júla 2017, letné kúpalisko

Priaznivci plážového volejbalu si môžu tento víkend vychutnať turnaj série „A“ na letnom kúpalisku v Spišskej Novej Vsi. Voľný vstup pre divákov bude cez bočnú bránu od parkoviska za športovou halou.

Nočná prehliadka kaštieľa a letohrádku

22 . júla 2017 o 19:00 a 21:00, Markušovce

Kaštieľ a letohrádok Dardanely v neďalekých Markušovciach si môžete pozrieť v sobotu aj vo večerných hodinách. V kaštieli je pripravený výklad obohatený zaujímavosťami o exponátoch. V letohrádku Dardanely si návštevníci môžu vychutnať koncert skupiny Mojše Band so začiatkom o 20:00.

Spišských 333 EXTREME

22 . júla 2017 o 18:00, pred športovou halou

Viac ako 100 odhodlaných pretekárov, ktorí siahnu na dno svojich síl odštartovalo v 5. ročníku extrémnych pretekov už v piatok. Ich úlohou je zdolať náročné okruhy po vyznačených cykloturistických trasách Spiša a Slovenského raja, a to v časovom limite maximálne 33 hodín. Slávnostné vyhodnotenie pretekov s odovzdávaním cien pre víťazov bude v sobotu o 18:00 hod.

Betlanovský festival

22 . júla 2017 od 19:00, obec Betlanovce

Fanúšikovia festivalov si prídu na svoje v sobotu podvečer. Letný Betlanovský festival pod hviezdami odštartuje už svoj 16. ročník. Tešiť sa môžete na Rusín Čendeš Orchestra, hudobnú skupinu King shaolin, vystúpia aj Rómski saxofonisti a hlavnou hviezdou večera bude Celeste Buckingham.

Dvojníci

22 . júla 2017 o 21:15, pred Redutou

V rámci kultúrneho leta si môžete v sobotu neskoro večer vychutnať ďalší z filmov premietaných pod holým nebom. Dvojníci sú klasickou nefalšovanou komédiou s množstvom vďačných a vtipných situácií, skvelými dialógmi, v ktorých nechýba ani svieži a provokujúci študentský humor. To všetko umocnené tvorivým vkladom popredných českých hercov ako Ondřej Sokol v dvojrole ako Richard a Honza.

O fúzatej snehulienke

23 . júla 2017 o 15:00, v Smižanoch pred Radnicou

Nedeľné popoludnie si v susedných Smižanoch prídu na svoje najmä tí najmenší. V rámci Smižianskeho kultúrneho leta sa môžu deti tešiť na interaktívnu rozprávkovú klauniádu plnú zaujímavých nápadov s množstvom humoru a pesničiek v podaní divadla NA DOSKE z Prešova.

Promenádne podujatia pred Redutou

23 . júla 2017 o 16:00, pred Redutou

Ani v Spišskej na námestí v nedeľu neprídu Novovešťania skrátka. Na svoje si prídu deti aj dospelí. O 16:00 je pripravená rozprávka pre deti v podaní Divadla na hojdačke – Posledná dinosaurus. Po rozprávke vám zase nedeľné popoludnie spríjemní priamo na námestí Ľudová hudba Vlada Kubáňa.

Posledný dinosaurus

23 . júla 2017 o 17:00, pred CVČ sídlisko Západ

V múzeu sa z vajíčka vyliahne malý dinosaurus Samo. A keďže je na svete sám, vydá sa hľadať svoju rodinu. Putuje po svetadieloch, z ktorých je v inscenácii o každom veselá pesnička. Dĺžka predstavenia je 45 minút a rozprávka je vhodná pre divákov od 3 do 10 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM