Samospráva

Cifra je už známa: Takýto plat bude poberať novoveský primátor Bečarik

Cifra je už známa. Pozrite si, v akej výške bude dostávať plat primátor mesta Spišská Nová Ves Pavol Bečarik.

Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok prebehlo druhé zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi. Pri prerokovaní bodu s názvom Zásady odmeňovania poslancov, členov mestských výborov a členov komisií zriadených pri Mestskom zastupiteľstve v Spišskej Novej Vsi navrhla poslankyňa Janka Brziaková ( Smer – SD, SNS), aby k základnej mzde 3000 eur odsúhlasili prítomní poslanci primátorovi Spišskej aj 30-percentné navýšenie, ktoré činí 900 eur.

„Ako vieme, je tu možnosť navýšenia platu až do 60 percent. Vzhľadom na to, že primátorov základný plat je 3000 eur, myslím si, že by si to zvýšenie o 30 percent pre začiatok zaslúžil. Táto suma predstavuje zhruba 900 eur, takže by mal plat 3900 eur, čo je adekvátne aj v porovnaní s inými obcami," doplnila poslankyňa.

Tento návrh vyvolal medzi mestskými poslancami diskusiu. Ako prvý sa o slovo prihlásil Jozef Gonda (Spoločný klub), ktorý navrhol, aby tento návrh v rámci ďalšej spolupráce s primátorom poslanci podporili aj napriek tomu, že nebol vopred daný v klasických materiáloch na prejednanie.

Vyjadril sa aj Igor Geletka (Spoločný klub): „Možno by bolo dobré zamyslieť sa nad tým, či navýšenie platu patrí vôbec do tohto bodu, je to neštandardné a bolo by treba počkať ešte počakať, aby sme zvýšili pánu primátorovi plat,“ povedal.

„Chcel by som povedať toľko, že sme boli viacerí týmto návrhom zaskočení, chcel by som požiadať o kratučkú prestávku pre Spoločný klub, lebo pani poslankyňa nám o tomto návrhu nepovedala dopredu,“ uviedol počas rokovania Tomáš Cehlár (Spoločný klub).

„Myslím si, že nebolo potrebné prehodnocovať tento návrh dopredu, každý má hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia,“ vystúpila s faktickou poznámkou poslankyňa Janka Brziaková ( Smer – SD, SNS).

O slovo sa prihlásil napokon aj predseda Spoločného poslaneckého klubu Ladislav Ruttkay. „V tejto chvíli vnímam pána primátora ako človeka, ktorý venuje obrovské množstvo úsilia, aby zdynamizoval fungovanie mesta. Mal som možnosť s ním veľa rokovať a videli sme, že chce veci posúvať vpred a venuje tomu veľké množstvo času. S pozície Spoločného poslaneckého klubu navrhujem, aby sme navrhované navýšenie platu primátora odsúhlasili,“ povedal. Navrhnuté navýšenie platu hlavy Spišskej Novej Vsi nakoniec prítomní mestskí poslanci jednohlasne schválili.

Celé vyjadrenie predsedu Spoločného poslaneckého klubu si môžete pozrieť v priloženom videu.

V Spišskej Novej Vsi zasadlo mestské zastupiteľstvo: Pozrite si zábery z miesta
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM