JAB Kultúra

Chystáte sa víkendovať v Spišskej? Víkend sa bude niesť v znamení Vianočného trhu

Aj nadchádzajúci víkend prinesie lákavé akcie v našom meste. Tešiť sa môžete na Vianočný trh, kino či divadlo. A to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa víkendovať v Spišskej? Víkend sa bude niesť v znamení Vianočného trhu
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný trh 2019

14. – 15. decembra 2019, Letná ulica

Pred dlho očakávanými Vianocami sa bude konať, tak ako každý rok, v Spišskej Novej Vsi aj Vianočný trh. Pôjde už o 29. ročník tohto tradičného podujatia. Okrem stánkov s rôznym druhom tovaru, chutné jedlá či nápoje sa tento rok môžeme tešiť aj na bohatý sprievodný program. Prichystané budú videomappingy, lampiónový sprievod aj zabíjačka. Nebudú chýbať ani koledníci či vystúpenia rôznych folklórnych skupín.

Zdobenie Vianočného stromčeka

14. decembra 2019 od 16:00 hod., Materské centrum Dietka

Na blížiace sviatky sa môžete naladiť aj so svojimi ratolesťami v Materskom centre Dietka na sídlisku Mier. Tam sa totižto bude konať milá akcia. Deti si budú mocť vyzdobiť stromček podľa vlastných predstáv. Čakajú ich aj rôzne iné zábavné činnosti, ako napríklad výroba vianočného pozdravu či zdobenie domácich medovníkov. Nebude chýbať ani občerstvenie či detský punč.

Troll: Príbeh o chvoste

14. a 15. december 2019 o 17:00 hod., kino Mier

Pokojné spolunažívanie v trollskej dedinke je narušené, keď odporný Grimmer premení trollského kráľa Groma na kameň a jeho chvost ukryje v temnom lese. Podľa starodávneho proroctva je jediným trollom, ktorý môže všetko napraviť, jeho syn, princ Trym. Má na to však len 3 dni. Preto sa spolu s kamarátmi vydá na divokú a nebezpečnú výpravu, aby zachránil svojho otca, získal jeho chvost späť a navrátil do kráľovstva pokoj a harmóniu.

Verejné korčuľovanie

14. a 15. december 2019 od 17:30 hod., Zimný štadión

Sobotný aj nedeľný podvečer môžete stráviť aj aktívne na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Na svoje si prídu milovníci korčuľovania, pre ktorých bude štadión otvorený v sobotu aj nedeľu dve hodiny.

Marína Havranová

14. decembra 2019 o 19:00 hod., Spišské divadlo

Spišské divadlo pripravilo v rámci dramaturgického projektu Slovenské storočie, ktorým si pripomína kľúčové okamihy formovania moderného slovenského národa, inscenáciu jedného z najvýznamnejších slovenských dramatikov Ivana Stodolu. Hra prostredníctvom nádherného príbehu mladej odvážnej Maríny Havranovej opisuje udalosti revolučných rokov, kedy Slováci prvý raz vystúpili na obranu svojich práv, vyslovili svoje národné požiadavky a bojovali za ne i so zbraňou v ruke.

Davey by to tak chcel

14. decembra 2019 o 19:00 hod., divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky mega úspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov.

Nedeľný kreatívny ateliér: Rytá kresba

15. decembra 2019 od 13:00 hod., Galéria umelcov Spiša

Nedeľné popoludnie môžete stráviť aj kreatívne v Galérii umelcov Spiša. Naučíte sa rytie tupou ihlou do pauzovacieho papiera s aplikáciou vianočného dekoru. Lektorka: Mgr. Timková – GUS.

Jumanji: Ďalší level

15. decembra 2019 o 19:00 hod., kino Mier

Vo vianočnej novinke sa Martha, Bethany a Fridge vracajú do hry nájsť Spencera po tom, čo záhadne zmizol. Zisťujú však, že hra sa zmenila a prežiť vo svete Jumanji bude omnoho náročnejšie ako predtým. Pretože Jumanji viac nie je len džungľa, ale aj horúce púšte či zasnežené pohoria s novými, nebezpečnými nástrahami…

Vianočný trh je v plnom prúde. Zábery z neho nájdete aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zachytené objektívom: V Spišskej sa rozbieha 29. ročník Vianočného trhu
36
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM