Kultúra

Chorus Iglovia na veľkej domácej akcii: Úspešný spevácky zbor potešil návštevníkov Spišského Jeruzalema

Po veľkom úspechu na medzinárodnom festivale si fanúšikovia miešaného speváckeho zboru zo Spišskej Novej Vsi mohli vychutnať jeho umenie aj na Spiši. Chorus Iglovia zaspieval počas tradičného festivalu Spišský Jeruzalem.

Ilustračný obrázok k článku Chorus Iglovia na veľkej domácej akcii: Úspešný spevácky zbor potešil návštevníkov Spišského Jeruzalema
Zdroj: František Kafka

Kultúrno-spoločenská akcia Spišský Jeruzalem už má svoju históriu. V rámci tohoročného bohatého trojdňového programu vystúpili aj speváci z miešaného speváckeho zboru Chorus Iglovia zo Spišskej Novej Vsi. Zboristi dostali priestor na svoje vystúpenie v nedeľu poobede na koncerte speváckych zborov.

Spolu s nimi vystúpili ešte komorný zbor Chorus minor z Levoče a ženský spevácky komorný zbor Dimitrios z Poráča. Divákmi zaplnená katedrála svätého Martina sa v nedeľu poobede započúvala do tónov zborového spevu.

„Keď sme dostali ponuku od Spišského osvetového strediska zo Spišskej Novej Vsi vystúpiť na akcii Spišský Jeruzalem, veľmi sme sa potešili a s kladnou odpoveďou sme neváhali ani chvíľu. Myslím si, že sme predviedli obsahovo aj výrazovo veľmi bohatý program. Naše kultivované vystúpenie prítomní diváci v hojnom počte ocenili potleskom.Výkon nášho zboru bol na vynikajúcej úrovni, našich 32 spevákov sa skutočne vynasnažilo, čo ma veľmi potešilo. Po výbornom výkone na súťaži v Bratislave sme sa teda predstavili aj doma na Spiši. Teraz nás ešte pred prázdninami čaká umelecký zájazd do Slovinska, kde budeme tiež koncertovať, takže príprava naďalej beží naplno,“ povedala dirigentka Marta Nováková.

Môže vás zaujímať:

Do nášho mesta sa chystajú nádherné kúsky: V Spišskej budeme obdivovať vzácne autá

Susedné Smižany lákajú bohatým programom: Folklórne slávnosti, jarmok aj výročie v jednom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM