JAB Rôzne Rôzne

Chirurgia v Spišskej prechádza zmenami a toto bežné oko len tak neuvidí: Exkluzívne zábery z operačnej sály!

Chirurgické oddelenie v Spišskej Novej Vsi prechádza zmenami. Je za tým aj investícia 60 000 eur. Pozrite si ďalšie zaujímavé info a aj exkluzívne zábery priamo z operačnej sály.

Ilustračný obrázok k článku Chirurgia v Spišskej prechádza zmenami a toto bežné oko len tak neuvidí: Exkluzívne zábery z operačnej sály!
Zdroj: Dnes24.sk

V tomto roku sa podľa slov hovorcu siete nemocníc Svet zdravia Tomáša Kráľa udiala v spišskonovoveskej nemocnici chirurgická revolúcia. Vďaka celkovej investícii 60 000 eur sa pod vedením nového primára Jaroslava Barlu sa podľa hovorcu chirurgické oddelenie dostalo dopredu míľovými krokmi.

„Po novom nemocnica ponúka pacientom zdravotnú starostlivosť bez čakania. Vďaka investíciám a širokému spektru zákrokov sa stáva regionálna nemocnica pre pacienta prvou voľbou pri diagnostike a následnej terapii. Oproti minulému roku sa počet operačných výkonov v nemocnici zdvojnásobil,“ uviedol Kráľ.

Ako doplnil Spišskonovoveská nemocnica je rozsahom realizovaných výkonov na úrovni veľkých nemocníc. To isté platí o materiálno-technickom vybavení ako aj o personálnom obsadení. Odborný tím chirurgického oddelenia tvorí 9 atestovaných a traja neatestovaní lekári. Doplnení o dvoch externých, atestovaných ortopédov a jedného cievneho chirurga.

„Do nemocnice som prišiel s jasným cieľom. Pacientom zo spišského regiónu chceme poskytovať takmer rovnaký rozsah komplexných chirurgických výkonov, ako veľké pracoviská všeobecnej a úrazovej chirurgie. Navyše však ponúkame krátke čakacie lehoty, blízkosť a osobnejší prístup. Už dnes sa na nás môžu ľudia obrátiť a akýmkoľvek chirurgickým problémom,“ objasnil primár chirurgického oddelenia Jaroslav Barla.

Podľa jeho slov je diagnostika v zásade bez čakania. „Sme pripravení prevziať za pacienta zodpovednosť a zabezpečiť potrebný medicínsky výkon aj v prípade potreby spolupráce s vyšším pracoviskom,“ uzavrel primár chirurgického oddelenia.

V našich galériách si môžete pozrieť exkluzívne zábery priamo s operačnej sály. Ide o operáciu prietrže slabiny (pozn. red pruh).

Operačný zákrok na chirurgickom oddelení v Spišskej Novej Vsi
9
Galéria
Oprerácia pruhu priamo z operačnej sály v Spišskej
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM