JAB Kultúra

Chcete si spríjemniť voľné chvíle? Tipy na zaujímavé akcie v Spišskej a okolí na najbližšie dni

Doprajte si oddych vďaka zaujímavým podujatiam. Prinášame vám niekoľko tipov na také, ktoré sa uskutočnia v Spišskej a okolí počas tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si spríjemniť voľné chvíle? Tipy na zaujímavé akcie v Spišskej a okolí na najbližšie dni
Zdroj: Dnes24.sk

Kúzelný karneval / Sranda banda show

26. februára 2019 o 17:00, Kultúrny dom Smižany

Karneval pre deti s interaktívnou magickou show kúzelníka Wolfa, spojená s prehliadkou masiek, pásmom súťaží a hier pre všetky deti, bleskovým rozprávkovým Superkvízom a minidisco si môžu tí najmenší užiť v susedných Smižanoch v utorok popoludní.

Filmový klub / Dievča

26. februára 2019 o 19:00, kino Mier

Lara je trans žena, ktorá sa narodila s telom a menom chlapca. Podstupuje hormonálne a chirurgické procedúry, ktoré z nej spravia ženu. Zároveň sa zapisuje na prestížnu baletnú školu, kde oddych nemá miesto. Všetci v jej okolí jej snahu a túžbu chápu a podporujú ju. Film nie je o boji s okolím. Je o vnútornom boji Lary, o túžbe, ktorá je tak silná, že jej v nej nič nezabráni.

Cineama

27. februára 2019 o 16:30, Galéria umelcov Spiša

Tvorcovia a priaznivci neprofesionálneho filmu budú súťažiť o víťazné priečky. Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi pripravilo už 27. ročník tejto regionálnej súťažnej prehliadky neprofesionálnej filmovej tvorby. Tohtoročná prezentácia bude obsahovať desiatku filmov, prevažne dokumentov, ale uvidíme aj videoklip či experiment.

Naj športovci mesta

27. februára 2019 o 17:00, kino Mier

V rámci verejnej prezentácie športu Mesto Spišská Nová Ves každoročne vyhlasuje najúspešnejších športovcov mesta Spišská Nová Ves. Za uplynulý rok oceňuje ich vynikajúce športové výsledky a vzornú reprezentáciu klubu a mesta. Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov sa bude konať v stredu poobede v Kultúrnom dome Mier.

Sneh nad limbou

27. februára 2019 o 19:00, Štúdio Spišského divadla

Silný napínavý dramatický príbeh o viere v človeka a hľadaní ľudskosti vo vojnovej skaze si môžete pozrieť uprostred pracovného týždňa v štúdiu Spišského divadla.

Ako si vycvičiť draka 3 (3D)

1. marca 2019 o 17:00, kino Mier

Mladý Viking Štikút a drak Bezzubka sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva.

Ples ľudí s dobrým srdcom

2. marca 2018 o 16:00, koncertná sála Reduty

Spišská katolícka charita v spolupráci s Mestským kultúrnym centrom Spišská Nová Ves a Slovenským zväzom zdravotne postihnutých Klubom detí a mládeže v Spišskej Novej Vsi pripravila už XXIII. Ples ľudí s dobrým srdcom. Ten sa uskutoční v sobotu v koncertnej sieni Reduty. Účinkujú žiaci ZUŠ v Spišskej Novej Vsi pod vedením Mariany Kacvinskej. O hudbu sa postarajú bratia Luňákovci.

Verejné korčuľovanie

2. marca 2019 od 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v sobotu podvečer.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Fašiangové obdobie využil aj Športový klub Ferčekovce, ktorý pripravil karneval na ľade. Zábery z neho nájdete v priloženej galérii.

Objektívom z nášho mesta: Sledujte, ako to vyzeralo na karnevale na ľade
24
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM