JAB Kultúra

Chcete si cez tento víkend užiť zaujímavé podujatia? Tipy na akcie v Spišskej a okolí

Posledný júnový víkend už začal. A chcete si počas neho v Spišskej Novej Vsi a okolí užiť zaujímavé podujatia? Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Chcete si cez tento víkend užiť zaujímavé podujatia? Tipy na akcie v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Živé sochy

29. júna 2019, centrum SNV

Aj v sobotu ožije centrum Spišskej Novej Vsi. Počas dňa budete mať možnosť vidieť známe živé sochy Big Names. V sprievodnom programe sa predstavia aj rôzne iné umelecké skupiny. Festival Živé sochy je prvým festivalom statického umenia na Slovensku. Po prvýkrát sa uskutočnil v Spišskej Novej Vsi pred dvoma rokmi.

Hrdinovia

29. júna 2019 o 19:00, Spišské divadlo

V sobotu večer si môžu milovníci divadelného umenia vychutnať premiéru divadelnej hry s názvom Hrdinovia. Majstrovské Timravino dielo je o najnižších pudoch človeka, ale aj o láske a veľkosti ľudského ducha.

Spišské folklórne slávnosti

29. – 30. júna 2019, Spišské Podhradie – Spišský salaš

Pestrosť folklóru, tradícií, remesla a gastronómie regiónu Spiša, Slovenska a zahraničia sa predstaví návštevníkom počas 47. ročníka Spišských folklórnych slávností v priestoroch Spišského salaša v lokalite Spišského Podhradia. Nadregionálny festival každoročne ponúka pestrú paletu ľudovej kultúry, hudby, tanca, spevu, remesla, gastronómie, historických fotografií, detských hier a spoločenskej zábavy. Počas dvoch dní sa v rámci jednotlivých blokov odprezentuje 746 účinkujúcich a Jarmok remesiel priblíži handmade výrobcov a remeselnú výrobu 30 účastníkov.

Koncerty priateľstva speváckych zborov

29. júna 2019 o 19:00, Evanjelický kostol SNV

Koncert priateľstva speváckeho zboru mesta Grójec (Poľsko) a speváckeho zboru Cantus Villa Nova zo Spišskej Novej Vsi si môžete vychutnať v sobotu večer v Evanjelickom kostole v Spišskej, alebo v nedeľu v kultúrnom dome v Smižanoch o 16:00 hod.

Tajný život maznáčikov 2

30. júna 2019 o 17:00, Kino Mier

Z prvého dielu Tajného života maznáčikov vieme, čo robia naši zvierací kamaráti, vtedy keď nie sme doma. Ak vás to nastrašilo, tak sa pripravte na ďalšie veľké prekvapenie. V pokračovaní zistíte, ako sa vaši miláčikovia vyrovnávajú s veľkými emóciami. A že to sú teda drámy!

So školským rokom sa v Spišskej Novej Vsi lúčili aj škôlkari. Sledujte v priloženej galérii, ako to vyzeralo.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Škôlkari z MŠ na Gorazdovej ulici? Sledujte, ako sa lúčili so školským rokom
15
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM