JAB Samospráva

Ceny mesta a primátora Spišskej poznajú majiteľov. Kto všetko sa dočkal pocty?

Vedenie mesta udeľuje každoročne Cenu mesta. Z rúk primátora si ju prevzali dvaja laureáti. Primátor však ocenil aj ďalšie osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ceny mesta a primátora Spišskej poznajú majiteľov. Kto všetko sa dočkal pocty?
21
Galéria

Primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný odovzdal vo štvrtok v obradnej sále Radnice ceny mesta a ceny primátora za rok 2016. Cena mesta je udeľovaná jednotlivcovi za dlhoročnú spoločensky významnú činnosť, ktorou sa výrazne zaslúžil o rozvoj a reprezentáciu mesta alebo kolektívu, ktorý viac rokov svojou prácou a aktivitou prináša trvalé hodnoty.

Cena mesta riaditeľovi aj učiteľovi

Prvým oceneným bol súčasný riaditeľ n. o. Domovina Hodkovce Juraj Beňa , ktorý má významný podiel na mnohých rozvojových aktivitách kraja a mesta. V minulých rokoch pôsobil ako zástupca primátora či prednosta Okresného úradu v Spišskej Novej Vsi. 20 rokov bol poslancom MsZ v Spišskej Novej Vsi a tri volebné obdobia poslancom Košického samosprávneho kra­ja.

Druhým oceneným, ktorý získal Cenu mesta sa stal bývalý dlhoročný stredoškolský učiteľ a obľúbený telocvikár Ján Milčák. S jeho menom sú navždy spojené podujatia pod názvom Spišské stredoškolské hry, ktoré patria medzi najstaršie na Slovensku. Po nástupe na spišskonovoveské gymnázium sa zaslúžil o ich renesanciu na Spiši. Laureátom primátor mesta odovzdal pamätnú listinu opatrenú otlačkom mestskej pečate s podpisom primátora a finančnú odmenu vo výške 500 eur.

Ocenení aj historici

Primátor mesta Ján Volný sa rozhodol udeliť ocenenie ďalším šiestim osobnostiam, ktoré získali Cenu primátora za rok 2016. Medzi ocenenými boli dvaja historici. Ivan Chalupecký – za výrazný prínos pri sprístupňovaní histórie mesta Spišská Nová Ves a regiónu Spiš a Michal Slivka za výrazný prínos v oblasti objavovania a popularizácie dejín Spiša.

Za osobný prínos pri rozvoji športového života udelil primátor Spišskej cenu aj bývalému športovcovi, trénerovi a dlhoročnému riaditeľovi Správy telovýchovných a energetických zariadení Jánovi Magdoškovi. Medzi ocenenými boli aj Marián Užák a Peter Andrikowský za výrazný prínos v oblasti zamestnanosti v meste a regióne Spiš.

Cena primátora mesta Spišská Nová Ves in memoriam bola udelená aj Ivanovi Tkáčovi za mimoriadny prínos pri zachovávaní kultúrneho dedičstva regiónu Spiš a za podporu športu v meste Spišská Nová Ves.

„O každom z laureátov by sa dalo dlho rozprávať. Snažil som sa vybrať osobnosti z rôznej oblasti života, ktorí pomohli nielen nášmu mestu, ale aj regiónu. Prvýkrát boli ocenení aj podnikatelia, ktorí vytvárajú pracovné príležitosti pre obyvateľov Spišskej a okolia. Myslím si, že výber bol dobrý aj keď určite by sa našlo ešte veľa šikovných ľudí, ktorí by si tiež ocenenie zaslúžili,“ povedal po slávnosti primátor Spišskej Novej Vsi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM:  Týmto osobnostiam sa dostalo veľkej pocty
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM