Miroslav Pomajdík Kultúra

Centrum Spišskej ovládli v piatok deti: Hasiči aj policajti zožali veľký úspech

Piatok patril v Spišskej deťom. Mesto pripravilo tradičnú akciu Mesto plné detí. Tie si prišli naozaj na svoje. Videli zneškodňovanie páchateľa, ktorý unikal policajtom, či hasenie horiaceho auta.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Spišskej ovládli v piatok deti: Hasiči aj policajti zožali veľký úspech
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Deti si mohli počas celého dňa zasúťažiť vo florbale, streetballe a na motokárach. Poriadne sa vyskákali na nafukovacej žirafe. Podujatie organizovalo Mesto Spišská Nová Ves v spolupráci s mnohými ďalšími subjektmi (Centrom voľného času, Mestským kultúrnym centrom, OR PZ SR, OR HZZ SR, Územný spolok Červeného kríža v Spišskej Novej Vsi, HZS SR, ŠK Severan Jaklovce).

Akčné vystúpenie špeciálnej jednotky 13th Blackhorse

Pódium pred Redutou patrilo rôznym predstaveniam. Deti si pozreli hranú rozprávku Tri prasiatka a vlk v podaní Spišského divadla. S bohatým programom vystúpili aj deti zo základných škôl a ZUŠ. Najväčšej pozornosti sa tešil parašutistický zoskok vicemajstra sveta a reprezentanta SR, či efektné prenasledovanie vozidla páchateľov pomocou služobných koní a psov, ktoré predviedla hliadka špeciálneho nasadenia 13th Blackhorse. Obrovský záujem zaznamenali aj spišskonovoveskí hasiči, ktorí hasili horiace auto a zachraňovali zranených účastníkov nehody. Športový klub Severan počas celého dňa zabezpečoval ukážky agility psov.

Eko-projekt „Zelená stromom.sk“

„V rámci podpory tohto „zeleného“ projektu si mohli ľudia zakúpiť veľký strom do mesta/obce (výsadba stromu + starostlivosť o neho + certifikát s jeho GPS pozíciou + valúnik šťastia s energiou stromu sú už zahrnuté v cene stromu). Stromy sa môžu vysádzať buď na súkromnom pozemku podporovateľa projektu alebo sa jeho strom vysadí na lokalite, ktorá je schválená mestom SNV a po odbornej stránke zhodnotená krajinným architektom,“ vysvetľuje Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

Viacero ľudí podporilo projekt aj kúpou vtáčej búdky, chrobáčieho hotela, alebo balkónového stromčeka. Vďaka stále sa zväčšujúcej skupine podporovateľov, chystá mesto spolu so základnými a strednými školami výrobu a distribúciu vtáčích búdiek a chrobáčich hotelov. Kto sa chcel dozvedieť o akcii viac, mohol navštíviť informačný stánok, ktorý pripravili študenti z Gymnázia Školská 7.

Mesto plné detí v Spišskej Novej Vsi- Novoveskí hasiči v akcii
1
Galéria
Mesto plné deti v Spišskej Novej Vsi
32
Galéria
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM