JAB Rôzne

Čaká nás atraktívne vesmírne divadlo: A TOTO sa chystá len na skok od Spišskej!

Pozorovanie pozoruhodného úkazu spojené so sprievodným programom si budete môcť vychutnať už o niekoľko dní. Tu sú podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás atraktívne vesmírne divadlo: A TOTO sa chystá len na skok od Spišskej!
Zdroj: TASR

Patríte k milovníkom rôznych astronomických úkazov? Jeden atraktívny jav môžete vidieť už onedlho na nočnom nebi. Ako povedal pre Spišskú 24 predseda miestnej organizácie Slovenského zväzu astronómov v Spišskej Novej Vsi František Sejut, už 27. júla nás čaká veľká udalosť.

„Ide o úplné zatmenie Mesiaca, ktoré bude v tomto storočí najdlhšie. Fáza úplného zatmenia bude trvať až 103 minút,“ vysvetlil Sejut.

Ako doplnil, úplné zatmenie začne o 21:30 a skončí o 23:13 hod. Tento úkaz je podľa neho vhodné pozorovať niekde za mestom na kopci, kde je najväčšia tma. „Počas zatmenia sa Mesiac predvedie v rôznych farebných odtieňoch a tento fascinujúci zážitok je najlepšie pozorovať voľným okom,“ dodáva.

Pozoruhodné vesmírne divadlo môžete sledovať aj z prírodnej hvezdárne na Ďurkovci. Práve tam na vás okrem toho čaká aj sprievodný program. Okrem Mesiaca budete môcť pozorovať astronomickým teleskopom aj Saturn či Mars a to nie je všetko. Pre priaznivcov vesmírnych úkazov je pripravený i tajomný príbeh o záhade na Ďurkovci a nebude chýbať ani občerstvenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM