JAB Iné športy

Búrlivá atmosféra na zápasoch junioriek a kadetiek: Nechýbali slzy, ani zranenia

Okrem extraligových volejbalistiek, ktoré bojujú o prvé miesto si zahrali o postup do finále majstrovstiev Slovenska aj kadetky. Sily si zmerali s Košičankami. Juniorky sa postavili proti Stropkovu.

Ilustračný obrázok k článku Búrlivá atmosféra na zápasoch junioriek a kadetiek: Nechýbali slzy, ani zranenia
Zdroj: Dnes24.sk

Juniorky Spišskej Novej Vsi mali postup na M-SR istý už pred týmto kolom, ale keďže hrali posledný raz pred domácim publikom, chceli sa „ukázať“. Ako nám prezradil tajomník volejbalového klubu Igor Murko to sa im v prvom zápase a v búrlivej atmosfére aj podarilo a doslova zmietli súperky z palubovky.

„V druhom zápase sa zranila kapitánka a nahrávačka Natália Bodáková a súperky boli odrazu „na koni“. Nič nepomohlo a druhý zápas vyhral Stropkov,“ skonštatoval Murko s tým, že niektoré z domácich dievčat kvôli veku odohrali svoj posledný zápas za juniorky.

VK Spišská Nová Ves – VK Stropkov 3:0 (21,13,23) a 1:3 (24,–22,–25,–18)

Kadetky mali v nedeľu pred sebou riadne derby. Pokiaľ chceli postúpiť na majstrovstvá SR, museli poraziť Sláviu TU Košice aspoň v jednom zápase za 3 body. „Toto sa v prvom zápase aj podarilo a po oduševnenom výkone tiekli na palubovke slzy šťastia, a to nielen hráčkam,“ opísal Igor Murko.

V prvom zápase sa podľa jeho slov ľahko zranila jedna z hráčok, ale dievčatá to ustáli a výhrou 3:0 si zabezpečili postup na M-SR do Žiliny. V druhom zápase už šlo iba o prestíž a viacej sa darilo súperkám z Košíc.

„Baby vedeli o čom budú dnešné zápasy a pristúpili k tomu veľmi zodpovedne. Som na ne hrdý a priznám sa, že aj dojatý. Rovnako ako pri juniorkách, aj pri kadetkách sme si splnili cieľ, a hoci nás čaká ešte posledné ligové kolo, prípravu už zameriavame na majstrovstvá,“ povedal po zápase tréner Zdenek Hauer.

VK Spišská Nová Ves – VK Slávia TU Košice 3:0 (14,24,16) a 0:3 (-23,–21,–25)

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM