Miroslav Pomajdík Krimi

Brutálne prepadnutie muža (58): Takto prebiehal horor v dome podľa polície!

V prípade brutálneho lúpežného prepadnutia muža (58) v jeho vlastnom dome v Mníšku nad Hnilcom informovala polícia o nových skutočnostiach. Zadržaní boli štyria mladíci, Elemír (14), 2x súdne trestaný Martin (16), 2x súdne trestaný Maroš (19), 7x súdne trestaný Adam (20).

Ilustračný obrázok k článku Brutálne prepadnutie muža (58): Takto prebiehal horor v dome podľa polície!
Zdroj: Webnoviny.sk

Všetci obvinení pochádzajú z Mníška nad Hnilcom a viacero z odcudzených vecí už stihli vydať policajtom dobrovoľne.

Muž si prešiel peklom

Ako nám povedal košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó, spomínaná štvorica sa mala do domu muža (58) dostať násilím a dva dni po sebe ho biť päsťami do tváre len preto, že im nechcel prezradiť, kde má ukryté peniaze. V prvú noc mu podľa polície odcudzili mobil, settobox k televíznemu prijímaču, slaninu a pár drobných, ktoré mu našli vo vrecku.

To však nebolo z ich strany všetko, lebo ďalšiu noc ho navštívili opäť, aj keď už len traja. „Vniknutiu do domu im nezabránilo ani uzamknutie bráničky a vchodových dverí. Na vchodových dverách rozbili sklenenú výplň a tak si odomkli sami. Opäť ho bili päsťami po tvári a rukami aj po iných častiach tela, a opäť žiadali peniaze. Z obavy o život im prezradil, kde má schovaných 45 eur, ktoré si prisvojili. Ani s tým sa však neuspokojili a z domu poškodeného si odniesli aj tri páry topánok, dva obrusy, posteľnú bielizeň, spájkovačku, elektrickú skúšačku, rádiomagnetofón s CD prehrávačom, elektrický holiaci strojček, mini CD prehrávač, zosilňovač, mäsové výrobky, ako aj mrazenú zeleninu v celkovej hodnote asi 250 eur,“ povedal Alexander Szabó a doplnil, že pri odchode nezabudli viackrát zdôrazniť, že ak by čokoľvek o týchto „návštevách“ niekomu prezradil, že za ním prídu znova a túto návštevu už neprežije.

Stále je v nemocnici

Poškodený v dôsledku útoku páchateľov utrpel viaceré povrchové poranenia, opuchy tváre a tržné rany s dobou liečby asi 10 dní. Ešte aj v súčasnej dobe sa nachádza v nemocničnej starostlivosti.

Ako vyzdvihol Alexander Szabó, najväčšiu prácu odviedli spišskonovoveskí kriminalisti, ktorí síce s odstupom dvoch dní od oznámenia zaistili všetkých štyroch podozrivých, avšak zabezpečili dostatok dôkazov potrebných na to, aby im mohol vyšetrovateľ vzniesť obvinenie za pokračujúci zločin lúpeže, prečin porušovania domovej slobody, ako aj za zločin vydierania, za ktoré páchateľom hrozí trest odňatia slobody 7 až 12 rokov, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Spišská Nová Ves v súčasnej dobe spracováva podnet na vzatie obvinených do väzby, ktorý spolu s vyšetrovacím spisom predloží prokurátorovi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM