JAB Kultúra

Bola by škoda ich nezažiť: TOP 10 februárových akcií, na ktoré sa tešte v Spišskej a okolí

Február je už tu a aj keď je najkratším mesiacom roka, v Spišskej a okolí môžete počas neho zažiť nejedno zaujímavé podujatie. A tieto sú podľa nás tie naj...

Ilustračný obrázok k článku Bola by škoda ich nezažiť: TOP 10 februárových akcií, na ktoré sa tešte v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Spišský Rifľový Bál

2. februára 2018 o 18:00, hotel Čingov

Ak by ste si radi zatancovali na plese, ale nevonia vám garderóba, práve pre vás je tu Spišský Rifľový Bál. Jeho piaty ročník sa bude konať na Čingove už tento piatok a tešiť sa môžete na tanečné vystúpenie FS Čačina aj na hudobného hosťa, ktorým bude Peter Cmorík. Nebude chýbať ani bohatá tombola a o zábavu počas celej noci sa postará DJ Marek.

Grajnár 2018

9. – 10. februára 2018 od 9:00, Grajnár

Príležitosť zalyžovať si a zmerať sily s inými lyžiarmi budeme mať druhý februárový víkend. Centrum voľného času Adam v spolupráci s našim mestom a Lesmi mesta Spišská Nová Ves pripravujú pre milovníkov snehu a lyží verejné preteky v behu na lyžiach. Pretekať sa bude počas dvoch dní v niekoľkých vekových kategóriách.

Až tri v taňcu na vidermaňcu

9. februára 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Spišské divadlo opäť pripravilo zaujímavú hru. Premiéra je naplánovaná už čoskoro a diváci si budú môcť pozrieť hru o ľúbostnom trojuholníku zo Sepešoviec poprepletaný humornými dialógmi v spišskom nárečí. Novú pôvodnú komédiu slovenského dramatika a režiséra Michala Babiaka pripravil pre Spišské divadlo v spišskom dialekte spišský rodák a dlhoročný dramaturg SND v Bratislave Anton Kret.

Northwest & Al Berkowitz

9. februára 2018 o 19:00 , čajovňa Alchýmka

Čajovňa Alchýmka privíta hudobných hostí z Veľkej Británie: v rámci svojho európskeho turné experimentálno-dreampopové duo Northwest s hudobnou podporou Al Berkowitz. Northwest je jedným najsľubnejších hudobných projektov nezávislej scény. Ich hudba je označovaná ako nostalgická, experimentálna, kinematografická a éterická, pričom sa prirovnáva k legendám ako Portis Head, Cocteau Twins, Debussy či Robert Wyatt.

9. reprezentačný ples

10. februára 2018, o 19:00, spoločenská sála KD v Smižanoch

Už po deviatykrát budú plesať aj naši najbližší susedia. Reprezentačný ples obce Smižany sa bude konať pod záštitou starostu Michala Kotradyho. Súčasťou večera bude DJ Spayble, finalista Zem spieva Štefan Štec, ľudová hudba Dominika Maniaka aj tanečná umelecká skupina Čarovné ostrohy. Pripravená bude tiež tombola.

Beatles Valentine – Love Songs

12. februára 2018 o 19:00, Dom kultúry Mier

V polovičke mesiaca si prídu na svoje aj milovníci svetoznámej kapely The Beatles. Romantický valentínsky koncert skupiny The Backwards ponúka legendárne hity 60-tych rokov z tvorby slávnych chrobákov. Večer, ktorý vás dokonale naladí si môžete vychutnať v kultúrnom dome na sídlisku Mier.

Akustický koncert N3O

15. februára 2018 o 19:00 čajovňa Alchýmka

Pod názvom N3O tvorí Dominik Varchola jedinečnú muziku, ktorá sa vlní v rytmoch slnečného reggae s príchuťou slovenskej novodrevnej ľudovky. Svojským prejavom s uvedomelými textami oslavuje krásu prírody, upozorňuje na neduhy spoločnosti a inšpiruje poslucháčov k šťastnému žitiu. Tentokrát v sólo akustickej podobe odznejú jednoduché verzie nových aj starých piesní.

CINEAMA 2018

20. februára 2018 o 16:30, Galéria umelcov Spiša

Vo februári si v našom meste zmerajú sily amatérski filmári a filmárky. Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi pripravuje 26. ročník regionálnej súťažnej prehliadky neprofesionálnej filmovej tvorby,, ktorá ponúka príležitosť pre nových tvorcov, ktorí chcú predstaviť svoje dielo pred okom nestranného diváka a porotcu.

Tri tvorivé tvory

20. februára 2018 o 19:00 , KD Smižany

Veľa zábavy a improvizácie nás čaká aj v susedných Smižanoch. Tam sa chystá predstavenie Divadelno improvizačnej skupiny troch hercov – Pucho Lukáš Púchovský, Šoko Juraj Tabaček, Stanley Stano Staško budú zabávať svoje publikum v Kultúrnom dome.

Gotika na dotyk

21. februára 2018 od 10:00

V rámci medzinárodného dňa turistických sprievodcov budú v Spišskej Novej Vsi priprevené v tento deň pripravené rôzne podujatia. Tešiť sa môžeme počas dňa na kreatívnu tvorivú dielňu v priestoroch stálej expozície Terra Gothica, spojenú s komentovanou prehliadkou, tematickú prehliadku mesta v znamení gotiky a pripravený bude aj večerný výstup do kostolnej veže vo svetle sviečok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM