JAB Samospráva

Boj o poslanecké fleky v Spišskej: Najviac kandidátov zo všetkých strán postavili smeráci!

Kandidáti sa o naše hlasy uchádzajú, buď ako nezávislí, alebo bojujú s podporou politických strán, respektíve koalícií, ktoré sa za nich postavili. Spišskonovoveskí kandidáti sú nominantmi rôznych strán, pozrite si, ktoré sa opakujú najčastejšie...

Ilustračný obrázok k článku Boj o poslanecké fleky v Spišskej: Najviac kandidátov zo všetkých strán postavili smeráci!
Zdroj: Webnoviny.sk

Kandidáti do spišskonovoveského parlamentu vstupujú do predvolebného boja poväčšine s podporou strany. Nie však všetci. Presne 17 kandidátov v Spišskej sa rozhodlo zostať nezávislými.

Prevláda Smer

Pri prvom pohľade na zoznam kandidátov je jasné, že SMER-SD najčastejšie úraduje v radoch uchádzačov o poslanecké stoličky. Nominantov SMERu nájdete v obidvoch volebných obvodoch. Celkom ich je 15. Smeráci posunuli svojho nominanta aj do boja o primátorské kreslo. S podporou tejto strany sa oň opäť uchádza súčasná hlava mesta Ján Volný. Ďalší kandidát na post primátora má podporu strany občianskej ľavice, tretí bojuje ako nezávislý.

Nezávislí prevládajú, doťahuje sa aj Sieť

Každý obvod má aspoň jedného kandidáta bez podpory strán. Najviac nezávislých je v prvom volebnom obvode, a to presne 12. Kompletný zoznam kandidátov na mestských poslancov podľa obvodov si môžete pozrieť TU. Ďalšími partajami, ktoré najčastejšie stoja za menami kandidátov je strana, ktorá vznikla tento rok Sieť ako aj strana SDKÚ-DS. Obe majú na poslancov v našom meste po štrnásť kandidátov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM