Rôzne

Boj o naj obec Slovenska: 5 dedín z okresu Spišská, ktoré sa držia najvyššie

Na Slovensku prebieha internetové hlasovanie o NAJ obec 2019. Pozreli sme sa na to, ktorým spišskonovoveským dedinám sa aktuálne darí najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Boj o naj obec Slovenska: 5 dedín z okresu Spišská, ktoré sa držia najvyššie
Zdroj: TASR

Prvého apríla odštartovala súťaž o NAJ obec Slovenska 2019. Tú vyhlásil portál Slovakregion.sk a potrvá do konca októbra. Môžeme teda povedať, že sa pomaly ale isto dostáva do svojej záverečnej fázy.

Posvietili sme si na to, ako sú nateraz na tom obce z okresu Spišská Nová Ves. Ktorých 5 z nich sa v aktuálnom rebríčku v čase vydania nášho článku nachádza najvyššie?

Pozreli sme sa však aj na vedúcu trojicu slovenských obcí, ktorým v konkurencii 2 787 dedín patrí aktuálne prvé, druhé a tretie miesto. No a na zlatej pozícii sa nachádzajú hneď naše susedné Smižany! Na striebornej dedina Nižná Olšava a bronzová priečka aktuálne patrí obci Ortuťová.

A ako sa darí ďaľším obciam z nášho okresu? Aktuálne na štvrtej priečke sa nachádzajú Spišské Tomášovce. Dobre sa vodí aj Hnilčíku, ktorý okupuje priebežné 13. miesto. 30. priečka patrí Mlynkám a päticu aktuálne najúspešnejších obcí z nášho okresu uzatvára Olcnava na 37. priečke.

Poradie sa však môže ešte neustále meniť a prispieť k tomu môžete aj vy svojím hlasovaním na spomínanom portáli. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

A v obrazoch si pozrite, ako nedávno prebiehal takzvaný Kotlíkový festival v mestskej časti Ferčekovce. Kliknite si fotogalériu.

Veľká fotogaléria: Vo Ferčekovciach sa konal 5. ročník Kotlíkového festivalu
40
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM