Rôzne

Betlehemské svetlo príde aj do Spišskej: Na týchto miestach si z neho môžete odpáliť

Do nášho mesta prinesú skauti už o pár dní Betlehemské svetlo. Novovešťania si ho tak budú môcť odnášať do svojich domovov...

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo príde aj do Spišskej: Na týchto miestach si z neho môžete odpáliť
Zdroj: TASR

Do nášho mesta aj tento rok zavíta Betlehemské svetlo. Postarajú sa o to už tradične skauti. Obyvatelia Spišskej aj okolia si tak budú môcť odpáliť plamienok a preniesť si ho napríklad domov.

V sobotu 23. decembra už od rána vyrazia vlaky so skautskými posádkami, ktoré budú šíriť Betlehemské svetlo po Slovensku. Doručia ho po 27 hlavných i vedľajších železničných tratiach do 300 miest a obcí. Do Spišskej Novej Vsi dorazia vlakom R 605 Dargov o 14:55 hod.

Verejnosť si tak môže prísť odpáliť Betlehemské svetlo už aj priamo na vlakovú stanicu. Avšak nemusí. Novoveskí skauti sa postarajú o to, aby ste túto možnosť mali aj počas Štedrého dňa.

Odpáliť si ho môžete v nedeľu 24. decembra priamo pred Rímskokatolíckym farským kostolom Nanebovzatia Panny Márie, pred starým cintorínom a pred kaplnkou na sídlisku Tarča od 8:00 do 11:30 hod. Obyvatelia najväčšieho sídliska v meste budú mať možnosť odpáliť si Betlehemské svetlo pred kinom Mier od 9:00 do 11:00 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM