Oliver Buza Basketbal

Basketbalová Spišská Nová Ves sa opäť stáva spišskou

Po podpise zmlúv s Otom Ulmanom a Stanom Baldovským ulovili funkcionári nášho BK ďalšie ryby. Z Banskej Bystrice sa vracia po viacročnej prestávke šikovný krídelník Vlado Hovaňák, naspäť na Spiš má namierené aj Michal Kožár.Na rozohrávku v rámci ser

[color=#cc0000]­[size=14]Prichád­zam domov a mám veľkú chuť,radosť i ambície[/si­ze][/color] Štyri sezóny bol Vladimír Hovaňák „preč z domu“. „Študoval som v Banskej Bystrici a preto som hrával basketbal v tomto meste. Štúdium som však ukončil a keď ma hneď po sezóne oslovili funkcionári Spišskej Novej Vsi bolo prakticky rozhodnuté. Rokovania v korektnom duchu prebiehali dva – tri mesiace a na ich konci je podpísaná zmluva“ opísal svoj návrat pod deravé koše na Spiš bývalý reprezentačný krídelník. „Mám z toho veľkú radosť, veď prichádzam do dôverne známeho prostredia, kryštalizuje sa dobrý káder a ja chcem svojimi výkonmi pomôcť Spišiakom k splneniu mét, ktoré si vytýčili. Tou najhlavnejšou je účasť v prvej šestke, ktorá by mala v ročníku 2013 – 2014 hrať novovzniknutú česko – slovenskú ligu. To je veľká motivácia a ja dúfam, že sa mi herne bude dariť“ dodal Hovaňák.

[color=#cc0000]­[size=14]Podku­tý španielskou akadémiou pripravený nahradiť Jeffersona[/si­ze][/color] Azda najdramatickejšou zmenou prejde post najdôležitejší – rozohrávač.Po­pulárny Corey Jefferson odišiel skúsiť poľskú cestu . Nový lodivod Černický zariskoval a dirigentskú taktovku vloží do rúk duu** R.Bečarik – Repaský.****// „Uvedomujem si, že nahradiť Coreyho bude nesmierne ťažká úloha.Jefferson je skvelý hráč, no verím, že s Robom to nejako zvládneme“** načal debatu šikovný rozohrávač, ktorý na Spiši už pôsobil. Jeho cesty po odchode nabrali zaujímavý kurz.„So Spišiakmi som sa rozišiel v dobrom, nehrával som však a tak som sa rozhodol odísť. Potreboval som zmeniť prostredie a skúsil som šťastie v Španielsku. Na Kanárskych ostrovoch som bol členom tamojšej akadémie, ktorá mala vynikajúci tréningový program. Akadémia bola rozdelená na juniorov a akýsi A- tím, ktorý jazdil po kvalitne obsadených turnajoch. Bol som jeho súčasťou a zahral som si v Londýne, či New Yorku“ poodhalil pôsobenie v zahraničí Repaský. A práve skúsenosti z tejto veľkej školy basketbalu chce naplno využiť u Spišiakov.Mo­jou osobnou ambíciou je, aby vedenie nemuselo počas súťaže hľadať rozohrávača a aby sa tím umiestnil do prvej šestky//“ dodal.

[color=#cc0000]­[size=14]Na krídlo prichádza Štec, podpísaný aj Kožár[/size][/co­lor] Novovešťania však nelovili len vo svojom rybníku. Tím, ktorý má opäť vysoké ambície posilní na poste krídla skúsený Marek Štec.Tento 32 ročný ,194 cm vysoký basketbalista začal svoju kariéru v Krompachoch­.Pokračoval v Pezinku,v tíme Jacksonville jaguars okúsil i americkú NCAA.Od roku 2003 sa stal pevnou súčasťou českého tímu** Kunín. Kvalitnú NBL-ku neopustil a v rokoch 2007 –2011 hájil farby **Opavy. Na Slovensko sa vracia po dlhých 11 rokoch a Spišiaci si od neho sľubujú veľa.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM