Miroslav Pomajdík Basketbal

Basketbalistky majú za sebou úspešný víkend: O ich kvalitách sa presvedčili Piešťany a Levice

Spišskonovoveské basketbalistky majú za sebou náročný víkend. V sobotu sa predstavili v 12.kole Stredoeurópskej ligy na palubovke Piešťan, ktoré v tomto ročníku už raz nad Spišiačkami triumfovali. V nedeľu cestovali naše dievčatá do Levíc.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky majú za sebou úspešný víkend: O ich kvalitách sa presvedčili Piešťany a Levice
Zdroj: Dnes24.sk

V Piešťanoch sa očakávala herná prevaha domácich hráčok, ktoré od začiatku zápasu diktovali tempo a tak veľa nenasvedčovalo, že približne štyristo domácich fanúšikov bude svedkami drámy. Domáce si udržiavali dostatočný bodový odstup a po polhodine hry bol stav 62:54 v ich prospech.

V druhom polčase začali domáce robiť zbytočné chyby a súperky postupne nahlodávali ich obranu a jednoduchými akciami začali diktovať tempo. Obrana Piešťan mala veľké problémy s dobiedzajúcimi Spišiačkami a tak bolo onedlho vyrovnané na 62:62. Od tohto okamihu boli hosťujúce hráčky stále nepríjemnejšie a dostali sa prvýkrát do vedenia. Piešťany však tento náskok dobehli a dokonca vyhrávali o jeden bod. V posledných minútach to bola naozaj dráma, keď Spišiačky opäť zlikvidovali náskok Čajok a dostali sa do päť bodového vedenia. V úplnom závere si už cenné víťazstvo nenechali vziať. Tréner Spišskej Novej Vsi Dávid Demečko netajil spokojnosť a ocenil, že dievčatá do zápasu vložili kus svojho srdca.

Piešťanské Čajky – Rücon Spišská Nová Ves 71:76 (22:16, 17:15, 23:23, 9:22)

Najviac bodov: Bartoňová 20, Fabianová 13, Tathamová 11 – Whitcombová 24, Palušná 22, O’Rourkeová 13
TH: 24/17 – 22/14
Fauly: 23 – 20
Trojky: 4 – 6
Rozhodovali: Ženiš, Turčin a R. Hricišin

Extraliga žien: BKŽ Levice – Rücon Spišská Nová Ves

Po dokonale zvládnutom zápase v Piešťanoch, cestovali hráčky Spišskej Novej Vsi do Levíc. V prvom polčase videlo sto divákov vyrovnaný zápas, ktorý dával nádej domácim basketbalistkám na dobrý výsledok. V drese Spišiačiek sa predstavilo aj viacero hráčok, ktoré toľko šancí v zápasoch nedostávajú. Po prvom polčase bol stav 38:44. V druhom polčase hráčky Spišskej Novej Vsi kontrolovali hru a držali si od svojich súperiek dostatočný bodový odstup. Pekným výkonom sa prezentovala aj Liga Surkusa z Rüconu, ktorá si na svoje konto zapísala 23 bodov. Aj vďaka jej výkonu nakoniec Spišiačky doviedli svoj druhý víkendový zápas do víťazného konca.

BKŽ Levice – Rücon Spišská Nová Ves 63:79 (19:23, 19:21, 12:22, 13:13)

Najviac bodov: Šimová 23, Babaríková 12, Kubušová 10 – Surkusová 23, Slimáková 13, Whitcombová 12, Zatloukalová a Holmqvistová po 10, Palušná 5, O´Rourkeová a Mackulínová 3, Reháková 0

TH: 16/12 – 24/20
Fauly: 21 – 22, trojky: 3 – 5
Rozhodovali: Szibilla, Matejčík a Čeppan,

Zdroj: Spišská24/ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves

Foto: Ilustračné/ Michal Buza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM